Utkání začalo z obou stran bojovně, ale hrálo se převážně ve středu hřiště. První větší šance se zrodila ve 27. minutě. To utekl po levé straně Myšák, ale na jeho centr před branku chyběly Perglovi jen centimetry, aby míč zasáhl. Za tři minuty se domácí již mohli radovat. Matyáš vrátil před vápno Mariňákovi, který z dobrých 20 metrů propálil vše, co bylo před ním. Za dalších šest minut trefil Matyáš jen obránce Proboštova. Odražený míč se však dostal k Maliňákovi a ten téměř ze stejné parkety dával druhou branku domácích. Závěrečná pětiminutovka první půle patřila Proboštovským. Bíkár, jehož funkcionáři mužstva z Teplicka získali ze Srbic, se nejprve dostal ve vápně do kontaktu s gólmanem Boučkem a šel k zemi. Píšťalka jinak velmi dobře pískajícího Lesňáka však zůstala k veliké nelibosti hráčů Proboštova němá.

Ondřej Matyáš
Dobroměřický Matyáš by prý dal gól i z auta, můžou za to králíci ze Zeměch

Tlak domácích pokračoval i po přestávce. Už v 56. minutě se nemohl probít obranou ve vápně Bránický. Přihrál proto před šestnáctku Maliňákovi a po jeho tvrdé střele se mladičký gólman Bárta jen marně natahoval. Stačily tři minuty a stav se opět měnil. U zadní čáry byl faulován Plachý, míč si postavil Matyáš, ale místo centru před branku přihrál Maliňákovi na roh velkého vápna a bylo to 4:0. Další velkou šanci na skórování měl Mistoler, který však špatně trefil skákající míč a Bárta jej včas lapil. Střela Myšáka, kterého bránili hned dva hráči skončila v boční síti a tak musel zasáhnout opět Maliňák, který rozvlnil síť v 73. minutě. Šestý zásah přidal Valta a výsledek pečetil z přímého kopu Matyáš, trefil se parádně pod břevno.

„Mám z vítězství radost. Klíčový byl asi sporný moment na konci prvního poločasu, kdy chtěli hosté penaltu. Po přestávce jsme ale jasně dominovali. Máme hodně zraněných. Jen s holemi sedí na lavičce Lazarik. Krátce před zápasem se podařilo vrátit do hry Maliňáka, Kõchrta i Matyáše, který se zranil v poháru s Domoušicemi. Vždy se nám podaří poskládat správně tým a vždy se najde někdo, kdo to vezme na sebe. Ve Šluknově to byla legenda Plachý, teď Maliňák, kterého se podařilo vyléčit na poslední chvíli,“ hodnotil utkání trenér David Holeček.

Dobroměřice (v bílém) deklasovali svého soupeře sedmi brankami z nichž hned pět dal nezadržitelný Ondřej Matyáš.
FOTO: Dobroměřice bavily diváky, zaskvěl se pětigólový útočník Ondřej Matyáš

Dlouhodobě zraněný zůstává Martin Němec, který si již v této sezóně nezahraje, protože ho čeká operace kolenních vazů. V příštím kole jedou Dobroměřice do Ústí nad Labem na Střekov, který je bez bodu na samém dně tabulky A třídy.

FK Dobroměřice – TJ Proboštov 7:0 (2:0).
Branky: 30., 36., 56., 59. a 73. Maliňák, 75. Valta, 89. Matyáš.
Rozhodčí: Lesňák – Maleček, Krutina.
ŽK: 2:3.
Diváci: 180.
FK Dobroměřice: Bouček – Plachý, Vild, Reh, Mistoler – Myšák, Hanzlíček (74. Švingr), Maliňák, Pergl (65. Kõchrt) – Bránický (58. Valta), Matyáš.
TJ Proboštov: Bárta – Forg, Tesař, Váňa, Hromádko – Kopecký, Šváb (78. T. Brodský), Hora, Horáček, Ferenc – Bikár (71. Beran).

Jaroslav Tošner