O síle mužstva trenéra Jaroslava Kovačky se naposledy přesvědčily Údlice, které podobně jako před týdnem Ervěnice, prohrávaly v 31. minutě 0:3.

Rychlé kombinace na jeden dotek rozebíraly obranu hostů, která v prvním poločase vůbec nestíhala. Vysoká produktivita útoku Bíliny je založena na rychlosti a technice hráčů a umožňuje trenéru Kovačkovi dát šanci i hráčům z kvalitní lavičky. Kouč domácích vystřídal v druhé půli polovinu týmu z pole, z toho tři hráče během čtyř minut mezi 53. – 57. minutou. To se muselo odrazit na hře, která ztratila kompaktnost. Někteří diváci střídání kritizovali. Za rozhodnutého stavu (4:0) však je potřeba použít i hráče z lavičky, zvláště když jsou všichni kvalitní fotbalisté. Možná mohl trenér rozložit střídání do delšího časového úseku, aby jednotliví hráči rychleji zapadli do hry týmu, důležitější je však jasné vítězství a dojem ze suverénní hry Bíliny. Za týden čeká lídra I. A třídy cesta do Podbořan.

Jak padalygóly? V první minutě vymyslel Tůma nádhernou uličku, Katrenič zpracoval na prsou a zavěsil- 1:0. Ve 24. minutě Pelikán vysunul Katreniče a ten po kličce brankáři do prázdné – 2:0. V 31. minutě Pelikán pronikl přes několik soupeřů a uvolnil Tůmu – 3:0. Nejhezčí branka padla ve 47. minutě, kdy po centru Katreniče skóroval Šoufek z voleje po akrobatickém výskoku- 4:0. Soupeř už jen korigoval nedůležitou brankou, když byl mimo hru zraněný Baran. (mraz)

Bílina – Údlice 4:1 (3:0). Branky: 1. a 24. Katrenič, 31. Tůma, 47. Šoufek – 62. Žďánský. Rozhodčí: Stupka – Materna, Holly. ŽK: 3:2. Diváci: 150. FK Bílina: Kovačka – Tirb, Šoufek (56. Bečvařík), Zavadil, Baran (77. Schüssmann) – Záhradský, Pelikán, Pavlíček, Podaný (67. Kotěšovský) – Katrenič (53. Masopust), Tůma (57. Magyar).