Trenér Stanislav Hejkal instaloval do sestavy Petra Mareše, který na sever Čech dorazil v týdnu hostovat z Mladé Boleslavi. Teplicím ale příliš nepomohl, skláři před 13 tisíci diváky po dvaceti minutách prohrávali 0:2, což výrazně určilo směr střetnutí. 

Nejprve se prosadil Zmrhal, poté zvyšoval na rozdíl dvou gólů Van Buren. Slavia byla lepší na míčí, dokázala se prosazovat kombinačně, domácí zadáci měli velký problém se zabezpečením šestnáctky. 

Na druhé straně se Teplice do vápna dostávaly výjimečně. Když pak minutu před koncem prvního poločasu zvýšil Hušbauer parádním volejem na rozdíl tří branek, bylo de facto po zápase. 

Kouč Hejkal sáhl o poločase ke dvěma změnám, jeho plány ale brzy zhatilo vyloučení Jakuba Mareše, který viděl červenou kartu po druhém žlutém kartonku. Poté paradoxně Vondrášek snížil, to však bylo ze strany Severočechů vše. Čtvrtý gól mistra dal 25 minut před koncem střídající Stanciu mazácky podél vybíhajícího Grigara. Na premiérový gól v dresu Slavie mu stačilo jen šest minut. 

V nastavení pak uštědřil Teplicím pověstného "bůra" Souček.