Shodou okolností jim byl soupeřem nováček Jiskra Modrá, který je zatím poslední. Opět se ale potvrdilo, že právě zápas prvního s posledním nebývá většinou jednoznačnou záležitostí.

"První půle byla z naší strany taková bez jiskry a naší typické bojovnosti. Možná i pod vlivem postavení obou týmů v tabulce k tomu kluci přistoupili příliš profesorsky. Modrá byla důraznější v soubojích a určitě rychlejší ve startu na míč." uznal Miloslav Pohl, trenér Modlan.

ZRANĚNÍ DAVIDA VESELÉHO

Přesto šli domácí v 11. minutě do vedení po pěkné akci, kdy centr zprava nechal Kupka úplně volnému Pokošovi a ten nezaváhal. Od té chvíle až do konce poločasu byli ale lepším týmem hosté.

Ve 20. minutě zaslouženě vyrovnal krásnou ránou k tyči Fejfar. Marnost domácích pak završil Podolský v 45. minutě, když zakončil akci, které domácí obrana jen se zájmem přihlížela.

Stínem prvního poločasu bylo zranění hostujícího Davida Veselého. "Měl jsem to přímo před očima, šel s Dragounem do hlavičkového souboje a při dopadu na zem si zlomil kontík, navíc na něj ještě nechtěně dopadl právě Dragoun," popsal událost hlavní pořadatel Antonín Fofoňka. Zraněného Veselého, který dříve oblékal dres Modlan, o přestávce převezla sanita do teplické nemocnice.

Do druhé půle nastoupili domácí jako vyměnění. Hned z první akce vybojovali roh a ten parádně hlavou zakončil Tomáš Vavrinec, když byl důraznější než hostující brankář Matějka.

"Samozřejmě, že jsme si výkon z první půle o přestávce v kabině vyříkali, ale v naprostém klidu. Ten rychlý vyrovnávací gól nám pak hodně pomohl," uznal Pohl. Tomáš Vavrinec o dvanáct minut později znovu osvědčil svůj důraz v zakončení a tentokrát nohou proměnil skvělý centr Dolejšky.

POCHVALA PRO HOSTY

Hosty ani obrat ve skóre nezlomil a pokračovali ve velmi dobrém a statečném výkonu. "Modrá hodně překvapila, divím se, že takto kvalitní tým je poslední, myslím, že se brzy začnou drát tabulkou směrem ze dna," vysekl domácí trenér poklonu soupeři.

Modlany mohly rozhodnout v 65. minutě, ale Jan Vavrinec ve velké šanci dělovkou trefil jen tyč. Drama tak pokračovalo až téměř do konce.

V 82. minutě byl v další velké šanci Jan Vavrinec, zákrok Tesaříka na něj posoudil sudí Černý jako nedovolený a kopala se penalta. Tu rutinérsky proměnil Dolejška. Hosté pak vsadili vše na útok, ale v poslední minutě unikla trojice domácích do odkryté obrany a střídající Džuban uzavřel krásnou střelou skóre na konečných 5:2.

Srbice - Vilémov 1:0
FOTO: Srbický Beran trkl do balónu a byly z toho tři body

Modlany s bilancí 9 zápasů - 8 výher jsou tedy nadále s jednobodovým náskokem na Štětí v čele nejvyšší krajské soutěže.

NOVÉ DRESY MAJÍ PŘEZDÍVKY

"Před sezonou jsme si vzhledem ke kvalitě kádru a pohodě v mužstvu dali cíl hrát v první pětce. To, že jsme momentálně první bereme jako velmi příjemný bonus. Chceme se na čele udržet co nejdéle, týmu se daří otáčet zápasy, které se nevyvíjejí úplně dobře. Je to tím, že si kluci věří, že se vzájemně podporují, že mezi nimi, ani když se zrovna nedaří, nepadají žádné podrážděné výrazy. Nesvazují nás žádné postupové cíle, což je taky velká výhoda," zhodnotil trenér Pohl.

O tom, že borci Modlan berou zápasy s lehkým humorem svědčí i poznámka zkušeného Michala Doležala směrem k Marku Ludíkovi poté, co špatně rozehrál aut. "Bíma (Ludíkova přezdívka), ty nemáš dřevěný jenom nohy, ale i ruce, ale v pohodě, jedeme dál," usmál se Doležal.

Zajímavostí zápasu byly také nové dresy Baníku. Kromě toho, že se mužstvo vrátilo k tradiční zeleno-bílé kombinaci, jsou dresy opatřené jmenovkami. Nejedná se ovšem o příjmení hráčů, ale právě o jejich přezdívky.

Baník Modlany - Jiskra Modrá 5:2 (1:2)branky: 46., 58. Tomáš Vavrinec, 11. Pokoš, 82. Dolejška (pen.), 90. Džuban - 20. Fejfar, 45. Podolský.