Po vítězném vstupu do ligy na Dukle jsou Tepličtí plní očekávání. „Jsme rádi, že jsme na Julisce poprvé v historii české ligy vyhráli a věřím, že nás to před utkáním se Spartou posílí," říká trenér sklářů Daniel Šmejkal. „Sebevědomí šlo nahoru. V minulosti jsme na Dukle dostávali hodně gólů, tentokrát to bylo vzadu s nulou, tak jsme za to moc rádi," potvrzuje stoper Michael Lüftner.

V neděli od 19 hodin nečeká domácí borce jednoduchá práce, přestože železná Sparta na začátku sezony koroduje. „Sparta je náš nejlepší tým, ale historicky se nám proti ní doma daří," ví Lüftner. Nejraději prý vzpomíná na dva zápasy: „Nejvíc asi na ten zápas, jak tu Sparta chtěla slavit titul. My ji místo toho porazili 3:1. A poslední zápas, když to Potok (Roman Potočný – pozn. autora) trefil, tak to byla také velká euforie."

Roman Potočný, který rozhodl o zisku tří bodů před týdnem na Julisce, má spadeno i na Spartu. „On je fanoušek Sparty, bude na ni připravený, bude se chtít ukázat," prozrazuje Lüftner.

Pro celé Teplicko bude neděle velkým svátkem. Stínadla totiž představí novou světelnou tabuli, nový trávník, v akci budou i nové turnikety. „Žádáme fanoušky, aby právě kvůli turniketům dorazili co nejdříve. Stadion otevřeme 90 minut před začátkem utkání. Fandové by měli ve vlastním zájmu přijít brzy, aby nepřišli o začátek střetnutí. Na stadionu pro ně budeme mít připravený zajímavý program, v akci bude hlavně nová LED tabule," upozorňuje manažer marketingu a PR Martin Kovařík.

V Teplicích se čeká plný stadion, atmosféra má být pekelná. „Co si vzpomínám, tak tu je vždy hodně nepříjemná a bouřlivá atmosféra. Moc se na neděli těším a věřím, že od diváků budeme mít velkou podporu, že budou stát za námi," vzkazuje Šmejkal.

Hlavu na hlavě čeká i Lüftner. „Doufáme, že do hlediště v neděli přijde co nejvíc lidí. Už v květnu jich na Spartu bylo dost, snad přes deset tisíc. Doufáme, že když se nám teď podařil start, tak jich bude ještě víc a že si všichni ten zápas užijeme! Myslím, že nás čeká dobrý fotbal. Chceme potvrdit výhru z prvního kola a minimálně bod si doma nechat!"