Úvod patřil tradičně Bílině, která byla aktivnější, hrála v pohybu a dokázala vstřelit branky. Už ve 3. minutě střílel Milo, brankař Mach míč neudržel a Augusta pohotově dorazil. O pět minut později napálil Hasal míč po rohu do břevna. Převaha hostů pokračovala. V 15. minutě kopal další roh Levý a Hasal poslal míč hlavou přesně k tyči. Další střely Ščuky a Mila domácí brankař Mach vyrazil. Ve 23. minutě pálil z dálky Ščuka, ale míč se odrazil od břevna. Po půl hodině se hra vyrovnala, hrálo se od jednoho velkého čtverce ke druhému. Domácí Kučera poslal ve 37. minutě hlavičku těsně vedle a stejně dopadla bílinského Mergla ve 42. minutě.

Ve druhém poločase již tempo hry opadlo, Bílina se přizpůsobila domácím. Šancí již také bylo méně než v prvním poločase. V 53. minutě vyrazil Mach hlavičku Hasala a potom Egrt střílel vedle. Třetí branka padla po rychlé akci, kdy si Milo narazil míč s Gutschem. V 64. minutě měl druhou šanci domácí Kučera, ale před brankou míč netrefil. Domácí bojovali o co nejčestnější výsledek a více už neinksavoali. Gutsche vychytal Mach a střela domácího Mika mířila těsně vedle. V mužstvu domácích si v závěru zahrál i sekretář Vaník a u hostů v útoku druhý brankař Čurda. Bílině hrála spolehlivě obrana, v záloze se dařilo Augustovi.

„Zápas byl rozhodnutý prakticky za čtvrt hodiny poté, co jsme dostali dva góly. Soupeř byl tak kvalitní, že nás celý zápas přehrával. Chybí nám hráči a už pět zápasů to táhneme v jedenácti lidech. Jen trnu, aby se někdo nezranil. Ale Bílina kvalitou patří do krajského přeboru. Strupčice využívají všechny možnosti k postupu, ale fotbalově na to nemají,“ popřál Bílině hodně úspěchů v závěru soutěže domácí trenér Dalibor Matouš. „Prvních 30 minut to byl z naší strany pěkný fotbal, dali jsme branky, dvě břevna, měli jsme další šance. Ve druhém poločase docházely hráčům síly, a opět se ukázalo, že bez tréninku se ani tato soutěž hrát nedá,“ uvedl bílinská trenér Josef Tichý.

TJ Oldřichov – FK Bílina 0:3 (0:2). Branky: 3. Augusta, 15. Hasal, 61. Milo. Oldřichov: Mach – Klinkáček, Buchtele (80. Vaník), Kareš, Dědič – Parkman, Pekrt (69. Chládek), Smrkovský, Miko – Vlk, Kučera. Bílina: Pohl – Filo, Karel, Hasal, Mergl – Egrt (81. Pavlíček), Augusta, Levý, Ščuka – Milo (86. Čurda), Gutsch.


Autor: Oldřich Bubeníček