Výsledek vypadá jednoznačně, ale hosté ze Srbic, čtvrtý tým tabulky, předváděli zejména v první půli skvělou bojovnou hru a utkání bylo dlouho vyrovnané. Svěřenci trenéra Martina Lugera se brzy ujali vedení a pak déle než půl hodiny obětavě hájili svůj náskok. Domácí však postupně převzali iniciativu a trpělivou hrou dokázali obranu soupeře udolat a zápas dokonale otočit.

První branku vstřelil už ve 4. minutě syn slavného otce Pavel Verbíř. Potrestal chybu lounské obrany, která na něj úplně zapomněla, a po centru zprava doklepl balon do sítě – 0:1. Domácí se pak probudili, přidali plyn a postupně začali soupeře tlačit blíž a blíž k jeho bráně. Několik šancí se jim ovšem nedařilo proměnit, v jednom případě také nastřelili tyč. Ve 35. konečně přišla domácí radost: po úniku na levé straně vstřelil svůj první gól skvěle hrající Tomáš Kurka a míč uklidil k zadní tyči do protipohybu brankáře – 1:1. Lounský tým se po úspěchu uklidnil a nabudil a do přestávky ještě zvýšil svůj tlak. Snaha přinesla ovoce v podobě parádního gólu do šatny – ve 45. si Michal Lesniak při průniku šestnáctkou pohrál s několika obránci hostů a po lišácké otočce mazácky přehodil i gólmana – 2:1.

Krátce po přestávce lounští hráči pokračovali v dobrém výkonu a soupeře už do šancí téměř nepouštěli. Hráči Srbic pod vytrvalým tlakem domácích také začínali dělat chyby. V 51. kapitán Loun Vojtěch Trup vystihl zaváhání při rozehrávce soupeře, přivlastnil si balon a přesnou ranou zakončil pod víko – 3:1. Hosté v době kolem 65. minuty vystřídali najednou dva hráče, ale na zvrat už energii neměli. Ve vedru jim začaly docházet síly a do šancí už se nedostávali. V 76. přidal čtvrtou branku Loun Tomáš Kurka po přesném pasu na hranici šestnáctky a utkání se pak už jen za ovací lounských fanouškůdohrávalo

Srbičtí již pátý zápas v řadě nedokázali dotáhnout do vítězného konce za tři body. V tabulce se před ně dostala Krupka, která je tak aktuálně v krajském přeboru nejlepším týmem z Teplicka.