Minulou i předminulou sezonu skončily Srbice v krajském přeboru na čtvrtém místě, proto před začátkem té aktuální patřily k celkům, se kterými se počítá do nejvyšších pater. Mužstvo kouče Martina Lugra předpoklady naplnilo, přezimuje na báječném druhém místě!

„Jsme spokojení! Nezačali jsme nejlépe, byly tam zbytečné ztráty v Horním Jiřetíně a v Modré, ale teď končíme s šesti vítězstvími v řadě,“ mne si ruce Luger.

V sobotu Srbice přetlačily v přímém souboji o třetí příčku Štětí 3:1. A protože Vilémov prohrál na stadionu vedoucích Loun, vyhoupl se Sokol na stříbrnou pozici.

„Proti Štětí to bylo na krajský přebor slušné utkání. Soupeř byl těžký, hrál dobře, důrazně,“ chválil srbický trenér.

Pavel Šedlbauer, předseda představenstva FK Teplice.
Fotbalové kluby Ústí a Teplic prohloubí spolupráci

Jeho svěřenci vedli od 13. minuty, kdy se prosadil útočník Švábenský. Štětí ale na začátku druhého poločasu srovnalo. „To byl zbytečný gól, byl tam náš nedůraz, nedůslednost, pak jsme ale měli šance dát góly, což se nám povedlo,“ komentuje Luger.

Domácí se po inkasované brance rychle oklepali a už v 55. minutě je poslal znovu do vedení technickou střelou z hranice šestnáctky velezkušený Martykán. Poté on a Zigmund nastřelili břevno Kyselovy svatyně, šance hostujícího celku byly v daleko menším měřítku. Když pak dvě minuty před koncem skóroval Zigmund potřetí, bylo hotovo.

Martin Luger si kromě zisku 34 bodů pochvaluje i tréninkovou morálku. „Chodí nás tak 14, i když teď na konci to bylo horší, přibyla zranění, dva frajeři navíc odjeli na dovolenou. Ale chápu, když někdo nemůže kvůli práci, přeci jen nejsme profesionálové.“

Rtyně porazila Trnovany 5:0, na 15 minut nastoupil i 70letý předseda Josef Hliba.
FOTO: Sedmdesátník Hliba si zahrál mistrák!

Srbickému trenérovi se daří krotit individuality, které v celku má. „Třeba takový Egrt. Je to s ním těžší, ale od léta nevynechal ani jeden trénink,“ lebedí si Luger.

Sokol Srbice - SK Štětí 3:1 (1:0)

Branky: 13. Švábenský, 55. Martykán, 88. Zigmund - 48. Walter
Rozhodčí: Oborník - Šefčík, Sabo. ŽK: 3:2. Diváci: 100

Srbice: Zacharda - Vitner, Bujnovský, Khaur, Tesař  Zigmund, Jelen, Martykán, Batelka - Egrt Švábenský