S Teplicemi začal trénovat i Martin Fillo, kterého láká Evropská liga se Zlínem. „Žádnou konkrétní nabídku jsme nedostali. Neuvažujeme o tom, že bychom ho uvolnili, je to pro nás klíčový hráč," konstatoval trenér Teplic Daniel Šmejkal.

Na prvním srazu se objevil ztracený syn Jan Rezek. Teplický odchovanec se vrací na Stínadla po třinácti letech. Zbývá doladit už jen poslední detaily jeho příchodu z Příbrami.

„Tady jsem vyrostl a dostal šanci poprvé si zahrát v lize. Kruh se uzavřel a já jsem nadšený, že jsem šanci vrátit se do Teplic dostal," svěřil se novinářům Rezek. Ten má nahradit lídra Štěpána Vachouška, který ukončil kariéru.

„Je odsud a věříme, že nám pomůže, protože i přes sestup Příbrami má za sebou velmi dobrou sezonu," zdůraznil Šmejkal.

V Proboštově se trenérům představily i další (staro)nové tváře: Nermin Haljeta přichází ze slovinského týmu NK Krško. "Je to středový útočník vysoké postavy, mladý perspektivní hráč, který se nám líbil na testech a věříme, že má potenciál, jenž se nám podaří zúročit," věří Haljetovi teplický trenér.

Už v zimní přípravě Teplice testovaly Vojtěcha Geberta, středního záložníka. Poté hrál ve Vítkovicích, nyní opět trénuje se Skláři. V týmu jsou i navrátilci z hostování Marek Strada, Vojtěch Novotný, Patrik Dressler, s mužstvem se připravuje také David Martirosyan z juniorky.

V sobotu od 10.30 hrají žlutomodří v Proboštově první přípravné utkání, postaví se jim Baník Modlany.