Žlutomodří se museli na Střelnici vypořádat s absencí Vondráška, Kučery a Kroba, chyběl jim navíc zraněný Hora. Poprvé od srpna se tak v základní sestavě objevil zkušený Štěpán Vachoušek, který se za týden v utkání s Duklou bude loučit s profesionální kariérou, a také 19letý Alex Král. Ten nastoupil v lize v základu vůbec poprvé v životě!

Už v 7. minutě mohly Teplice vést, po příhře Vachouška pálil tvrdě Ljevaković, avšak pouze do tyče jablonecké svatyně. Domácí mužstvo, kterému v tabulce už o nic nešlo, postupem času přebíralo aktivitu, Grigara v brance Teplic ale vážně neohrozilo.

Po změně stran to byli hlavně Jabloneční, kdo se tlačil do zakončení. Tomáš Grigar byl v jednom ohni, dokázal ale až do konce zápasu odolat. Nejvíc se vyznamenal při šanci Mihálika, dobré zákroky předvedl ale i při dalších příležitostech zelenobílého týmu. Teplické šance? Také byly! Hlavičky Jeřábka a Vaněčka měly gólové parametry, míč ale jabloneckou síť nerozvlnil.

Zápas tak skončil remízou 0:0, vzhledem k průběhu utkání a duelu Mladá Boleslav - Slavia je remíza pro Šmejkalovu družinu ziskem.

Duel Teplice - Dukla se bude hrát na Stínadlech 27. května od 17 hodin. Vstup bude zdarma.

29. kolo ePojisteni.cz ligy:

Jablonec – Teplice 0:0
Rozhodčí: Proske – Pelikán, Hrabovský.
ŽK: Považanec, Trávník, V. Kubista – Hyčka.
Diváci: 2153.
Jablonec: Hrubý – M. Kysela, Pernica, Hübschman, Zelený – Považanec (85. Mehanović), V. Kubista – Diviš (68. Matěj Hanousek), Trávník, Masopust (76. Mihálik) – Doležal.
Teplice: Grigar – Král, Jeřábek, Šušnjar, Hyčka – Ljevakovič, Soungole – Fillo, Vachoušek (61. Vaněček), Vošahlík – Červenka (90+1. Kodeš).