Díky vítězství Mladé Boleslavi se kvalifikoval do 2. předkola Evropské ligy i pátý tým z ligové soutěže Slavia. Pražané si zahrají v pohárech poprvé od roku 2009.

„Rozhodl první gól, který padl po nešťastné teči a pak už jsme neměli sílu reagovat," uvedl jablonecký trenér Zdenko Frťala, jenž si na teplických Stínadlech musel připadat jako doma. Ale byl to pro něj smutný večer. Jablonec nesplnil cíl sezony, do evropských pohárů se nedostal.
„Jestli mám dál důvěru vedení klubu? Nevím, vše se bude teprve řešit," řekl kouč Frťala.

„Mrzelo nás, že jsme nedokázali porazil Liberec a skončit třetí v lize, ale dnes jsme si to tady v Teplicích ve finále poháru vynahradili. Chceme posílit a dostat se do základní skupiny Evropské ligy," uvedl Karel Jarolím, naopak šťastný trenér FK Mladá Boleslav.

„Je to neskutečný zážitek, nádhera, skvělý, finále jsem si užil," prohlásil hrdina zápasu a autor rozhodující trefy z 71. minuty boleslavský Jan Chramosta.¨

Radost vítězů kontrastovala s jabloneckým zklamáním. „Nepohlídali jsme si Chramostu, rychle pak dostali za čtyři minuty druhý gól. Byli jsme špatní, zbytečně jsme padali na penalty, musíme se poučit. Za celý Jablonec je to velké zklamání, jsme bez Evropy," hlesl očividně hodně smutný jablonecký obránce Luděk Pernica.

Finále MOL Cupu, poháru FAČR v Teplicích:

FK Mladá Boleslav – FK Jablonec 2:0 (0:0). Branky: 71. Chramosta, 74. Ščuk. Rozhodčí: Hrubeš – Hock, Pospíšil – Příhoda, Nenadál. ŽK: Jánoš, Kúdela, Šeda, Magera – Doležal. Diváci: 2543.
Sestavy:
M. Boleslav: Šeda – Kysela, Kúdela, Čmovš, Fleišman (87. Pauschek) – Ščuk, Rada – Jánoš (68. Chramosta), Čermák, Kalabiška – Magera (90. Takács). Trenér: Jarolím.
Jablonec: Hrubý – Karavajev, Pernica, Rossi, Hybš – Hübschman – Masopust, Greguš, Pospíšil (72. Trávník), Mingazov (78. Wágner) – Doležal (83. Mihálik). Trenér: Frťala.