Nejdřív si pojďme zhodnotit ten sobotní zápas na Spartě, kterým jste zakončili podzim.
Na Spartě je to vždy těžké, tentokrát jsme ale proti sobě měli slabší Spartu, než byla v minulých letech – jak podle jmen na soupisce, tak i podle hry. Měli jsme velkou šanci něco urvat, bohužel se nám to nepovedlo. V první půli jsme tam měli pás situací kolem vápna, ale špatně jsme je řešili. Pak jsme dostali první gól…

Byl sporný, Kadlec při výskoku možná bránil Grigarovi chytit míč.
Možná to byl faul, možná ne. Kdyby to bylo na druhé straně, tak to možná rozhodčí pískne. Je to opravdu škoda, na Letné se dal uhrát alespoň bod. Možná, že jsme měli vydržet déle soupeři na dostřel, v závěru bychom možná srovnali.

Co ta druhé inkasovaná branka, stíhal jste střelce Lafatu, ale nedostihl.
My řešili už v přípravě na utkání, že Sparta asi v případě vedení zaleze a bude čekat na chyby, na míče do středu zálohy. To, že zalezla, asi byla její taktika, snažila se hrát na brejky. Soungole to tam dával dozadu, možná mu to špatně skočilo. Jeřábek možná mohl udělat v souboji víc, těžko říct. Souboj prohrál a míč dostal rozběhnutý Lafata. Snažil jsem se ho dostihnout, ale už bylo pozdě, byl rozjetý.

Neměli jste být víc aktivní?
Určitě. Nechci říct, že ten výkon byl špatný, ale já už jsem říkal po Jablonci, že na Spartě do toho bude muset každý dát o třicet, čtyřicet procent víc, abychom vyhráli. Bohužel se to nestalo a prohráli jsme.

Vy jste opět nastoupil na pozici stopera. Jaké bylo hlídat Davida Lafatu, bájného kanonýra?
Víte, já se nebojím, že by mi někdo na patnáct dvacet metrů utekl, ale on má ve vápně strašně dobrý výběr místa. To, že dal tolik gólů, není náhoda.

Na stoperu jste zůstal vinou zranění Michaela Lüftnera, jak jste to bral?
Věděl jsem už v týdnu, že má Lüftner svalové problém. Počítal jsem proto s tím, že na stoperovi zůstanu, nebál jsem se toho. Dokonce si myslím, že jsme to takticky odehrál lépe než před týdnem s Jabloncem.

Pojďme k hodnocení podzimu. Máte 22 bodů, jste spokojeni?
Po Jablonci jsme všichni mluvili o tom, že jsme spokojení, že 22 bodů je super, že máme splněno. Na Spartě se od nás asi moc nečekalo. Takže ano, jsme spokojení. Když se podíváme rok dozadu, tak to bylo špatné, tragické. Teď máme 22 bodů, je to dobré. Uvidíme, co řeknou majitelé, sponzoři, ale já si myslím, že jsme většinu podzimu odehráli kvalitně.

A mohlo to být bodově ještě lepší, jen si vzpomeňme na zápasy v Příbrami a doma s Hradcem Králové.
Právě! Jak jsme říkal, na Spartě od nás asi nikdo nečekal zázrak, ale ty zápasy s outsidery.. Nejvíc mě mrzí porážka v Příbrami, vždyť jsme tam do 85. minuty vedli 2:1, nakonec jsme prohráli. Pak doma nečekaná prohra s Hradcem. Když tohle změníme, tak si myslím, že horní část tabulky určitě bude patřit Teplicím.

Bude nutné tým posílit?
Trenéři si sednou s vedením a budou řešit, jestli někdo přijde, odejde, jestli se ten kádr ještě rozšíří, jestli přijdou hráči, kteří by zvedli kvalitu, aby konkurence byla ještě větší. Myslím, že to trenéři udělají, ale uvidíme, co jim řekne vedení, jestli jim dá peníze, aby ti noví hráči přišli, nebo se někdo ze stávajícího kádru prodá. Teď už jsme rádi, že je konec, každý se těší na dovolenou, na odpočinek.

Zkusíte na jaře ještě atakovat páté místo, které by mohlo znamenat pohárovou Evropu?
To nás láká, ale je tam teď rozdíl šesti bodů, to bychom museli udělat nějakou sérii a soupeř, který bude pátý, zase hodně ztrácet. Ale není to nereálné, na podzim se nám dařilo dělat série. Věřím, že hned od začátku nového roku začneme dobrou přípravu, kvalitně se připravíme na Brno. Los máme dobrý, doma hrajeme osmkrát, čekají nás relativně slabší soupeři. Na druhou stranu je možná čeho se bát, protože se nám proti papírovým outsiderům moc nedaří. Musíme to změnit a proti Brnu, Jihlavě, Příbrami, Bohemce a dalším doma vyhrávat. Když to zvládneme, tak máme šanci na Evropu!