A to není vše – všech pět gólů Kladrub dal Miloslav Šafařík! Ani tohle není celý příběh – nečekaný kanonýr měl den před zápasem narozeniny!

„Nás v téhle sezoně nejvíc trápí to, že se na zápasy nescházíme. Ani před Oldřichovem tomu nebylo jinak, z různých důvodů se mi omluvilo pět hráčů základní sestavy. Do pole proto musel i jeden z našich brankářů," začíná vyprávět trenér Kladrub Stanislav Mixa o střetnutí, na které žádný z jeho účastníků nikdy nezapomene. „Nejprve jsme prohrávali, pak se nám podařilo srovnat na 1:1. Ještě do poločasu jsme ale dostali tři branky. Říkal jsem si, že to už nedáme, nevěřil jsem klukům," přiznává uznávaný kouč.

Tou dobou už měl Míla Šafařík na svém kontě jednu branku. Kdo by byl řekl, že svého kamaráda v brance rezervy Oldřichova Lukáše Orsáka překoná ještě čtyřikrát. „Já jsem ho o přestávce seřval. Dostal totiž žlutou za kecy k rozhodčímu. Nevadí mi totiž žlutá za faul, ale za zbytečné řeči jo. Takže jsem mu hodně vynadal," usmívá se Mixa při vzpomínce na přestávkový „mixér". „Šáfa je vynikající fotbalista, ale tak trochu lempl. Je to takový pouťový hráč. Musím ho vždycky nakopnout, nabudit," dodává.

„My si hlavně o poločase s kluky řekli, že ten druhý poločas jdeme vyhrát o čtyři góly," vzpomíná Šafařík, čerstvý sedmadvacetiletý záložník, jenž proti Oldřichovu B absoloval svůj první mistrák v právě probíhající sezoně.

„On dal čtyři góly během posledních dvaceti minut, vítězný vstřelil asi čtyři minuty před koncem. Všechny pověsil do šibenice nebo parádně k tyči. Takový zápas jsem v životě nehrál a asi už ani hrát nebudu. Trenér Mixa po utkání brečel dojetím, bylo to něco mimořádného," kroutí hlavou nad nevšedním zážitkem Šafaříkův spoluhráč Jan Tolar.

„Je pravda, že ty moje góly byly parádní. Padalo mi to, kam mělo. Tolikrát za zápas jsem šibenici dlouho nevymetl. Brankář na straně hostí s tím nemohl nic dělat. A jak jsem ty svoje góly prožíval? Když jsem měl na kontě tři branky, tak to vůbec nic neznamenalo, ani čtvrtá nic neřešila, protože to pořád byla jen remíza. A když už dáš čtyři góly a za stavu 1:4 je to 4:4, tak tu pátou prostě dát musíš!" usmívá se šťastný střelec.

Pátý gól pověsil z hranice velkého vápna do pravého horního rohu Orsákovy branky. „Rozběhl jsem se za trenérem Mixou. Je to výborný kouč a také člověk," líčí Šafařík. „Já už jsem se chystal na penaltový rozstřel, dával jsem si do kupy exekutory, v tom dal Šáfa ten gól. Běžel ke mně, stejně tak všichni ostatní hráči. Naskákali na mě, byli jsme v euforii, byl jsem dojatý," láme se zkušenému trenérovi hlas rozrušením ještě po několika dnech od inkriminovaného zápasu.

V Kladrubech pak byla velká veselice, padlo několik piv, trenér Mixa nabízel sou oblíbenou slivovičku. „Ta oslava byla náročná. Jak pro mě, tak i pro mojí peněženku. A po tomhle článku to budu mít ještě dražší," směje se Šafařík. „Celému mančaftu děkuji, ve druhé půli podali všichni super výkon. Všichni jsme si z toho zápasu odnesli nevšední fotbalový zážitek!" To potvrzuje i Tolar: „Kvůli tomuhle ty pralesy přeci hrajeme!"