Jaká jsou očekávání od posledního zápasu vaší profesionální kariéry?
Jsou obrovský! Čekám výbornou návštěvu, když se jedná o můj poslední zápas, když je pořád o co hrát.

V případě postupu do Evropy to bude sladká rozlučka!
Byla by asi nejsladší! Myslím si, že ten můj odchod přichází v pravou chvíli. Pevně věřím, že Duklu porazíme a že nám Liberec pomůže s Mladou Boleslaví.

Kdy jste se rozhodl skončit?
Měl jsem to v hlavě už půl roku, přemýšlel jsem o tom opravdu dlouho. Bylo tam hodně pro i proti. Tím, že jsem minimálně vytížený, tak jsem se rozhodl kariéru ukončit. Klukům jsem to sdělil asi měsíc a půl, dva měsíce nazpátek. De facto všichni mě přemlouvali, abych si to rozmyslel. Já už byl ale pevně rozhodnutý. Chtěl bych si to teď užít a postoupit do Evropy. Přiznám se, že důležitější je pro mě to, aby kluci hráli na podzim Evropu než moje rozlučka.

Bylo to těžké rozhodnutí?
Asi nejtěžší v mém životě. Najít tu správnou chvíli, kdy si říct „konec", je těžké. Nahrálo mi to, že jsem nebyl tolik vytížený, že jsem některé zápasy proseděl na lavičce.

Pokud by se povedlo postoupit do Evropy, nerozmyslel byste si to ještě?
I kdyby to vyšlo, tak ne. V sobotu to bude můj poslední zápas v profi kariéře.

A co potom?
To je těžká otázka. Život plyne dál. Fotbal je jen jedna jeho stránka. Teď musím obrátit list a zamyslet se nad tím, co bude dál. U fotbalu bych chtěl zůstat. Věřím, že i můj další život s ním bude spojený. Chtěl bych na nějaké nižší úrovni fotbal hrát, poté u něj být v jiné roli.

Třeba v Teplicích?
Pouze v Teplicích!

Určitě si dobře pamatujete na rozlučku Pavla Verbíře. Přál byste si mít podobnou?
Každá rozlučka je jiná. Na Verbovu rozlučku si dobře pamatuju, měl ji krásnou. Pevně věřím, že ta moje bude lepší v tom, že postoupíme do Evropy.

Říkal jste, že věříte v početné publikum. Jaká je vaše představa?
Představa může být například po střechu zaplněný stadion. (úsměv) Myslím, že kluci by si to za celou sezonu zasloužili. Většina z nich nikdy poháry nehrála, už jen z toho důvodu by to pro ně i pro klub bylo dobře. Když bude více než osm tisíc lidí, tak budeme všichni spokojeni. Věřím, že nás pořádně poženou proti Dukle za vítězstvím.

Překvapilo vás, jak dobře na jaře Teplice hrají?
Všichni tady víme, že vždy ty výkony byly na jaře horší, než bývávaly na podzim, nebo to bylo obráceně. Konečně jsme teď protrhli smůlu. Celá sezona mi připomíná sezonu 1998/1999, kdy jsme za trenéra Pešiceho dokázali uhrát druhé místo a bojovat s Dortmundem o Champions League. Byla tady výborná parta, výborní fotbalisté. Něco podobného tu je i letos.

Je čtvrté, případně páté místo v kontextu současných možností klubu srovnatelné s tím druhým z roku 1999?
Na to, že tenkrát byly top jen Sparta se Slávií, dnes je tam ještě Plzeň, Bolka, tak to je podle mě opravdu velký úspěch!