Stalo se tak krátce před volbami Fotbalové asociace ČR. Miroslav Pelta, který je coby předseda asociace stále zaháčkován v jabloneckém klubu, opět ztratil na důvěryhodnosti. FK Teplice, tradiční prvoligový klub, kauzu bedlivě sleduje. „FK Teplice již dlouhodobě upozorňuje na nedůvěryhodnost a netransparentnost fotbalového prostředí v této zemi. K této konkrétní kauze se však v tuto chvíli nemůžeme vyjádřit, protože máme informace dostupné pouze prostřednictvím médií. Je však jisté, že tato kauza bude mít další negativní dopad ve vnímání fotbalového prostředí veřejností," říká za žlutomodrý klub jeho ředitel Petr Hynek.

Měl by dál Miroslav Pelta šéfovat české kopané? „Vzhledem ke středečním událostem by neměl ani kandidovat. Předseda FA ČR by měl být bez škraloupu a špetky pochybností k jeho minulosti / budoucnosti. Jistě sehnal pro český fotbal dost finančních prostředků, ale důvěryhodnost je víc než peníze," myslí si Jiří Tyl, bývalý fotbalista Dubí, nyní trenér SK Junior Teplice.

„Doufám, že se najde vhodnější kandidát. Pelta nedělá dobré jméno našemu fotbalu. Přestavoval bych si někoho jazykově dobře vybaveného, erudovaného s bezproblémovou minulostí," přidává se na stranu těch, kteří si Peltu v čele českého fotbalu nepřejí Jiří Kudža, ještě na podzim hráč TJ Soběchleby, velký fotbalový fanoušek.

„Pelta už by kandidovat neměl. Předseda FAČR by podle mě neměl vlastnit klub v lize a ještě ligu řídit. Naše liga se pod ním nějak extra nepohnula kupředu, a chce to prostě změnu a někoho, kdo chce a přinese změny," tvrdí Dominik Kopřiva další z fotbalových fandů, kteří žijí na Teplicku.