Severočeši hned v prvním pohárovém utkání nečekaně vypadli s Královým Dvorem. Kouč Šmejkal proti třetiligovému celku šetřil opory Grigara, Ljevakoviče a Vachouška, což se mu nevyplatilo – favorit prohrál 0:1 a končí. Životní gól vstřelil hráč s příznačným jménem Hell, což v překladu z angličtiny znamená peklo. Vyřazení totiž pro skláře opravdovým peklem je.

Rozhodující moment zápasu přišel už v 5. minutě, kdy se po rohovém kopu prosadil hlavou Hell. Ve 20. minutě mohl srovnat z jasné tutovky Hora, jenže střelu z malého vápna poslal vysoko nad prázdnou branku. Rozhodčí navíc mával ofsajd. Hosté nedokázali blamáž odvrátit ani ve druhé půli, kdy obléhali branku domácích jako vymahači obydlí dlužníků a odjeli domů s nepříjemnou ostudou.

Králův Dvůr druhým rokem po sobě ukázal, že proti favoritům se mu v poháru daří. Ve třetím kole minulého ročníku totiž Cábelíci vypadli se Spartou až po penaltovém rozstřelu, když navíc pražský celek vyrovnával až v samotném závěru normální hrací doby.

Naopak dvojnásobný vítěz pohárové soutěže a předloňský semifinalista z Teplic se ani v loňském ročníku neprobojoval příliš daleko, když skončil už ve 3. kole na kopačkách Pardubic (0:3).

„Hrál jim do karet rychlý gól. Dobývali jsme je, ale marně. Snažili jsme se dávat centry do šestnáctky, ale měly být lepší, přesnější, ve vápně jsme měli být důraznější. Receptem mohly být rychlé míče za obranu, ale oni se zatáhli a už to nešlo. Jedinou možností tak byly ty centry, ale ty se nám dařily až ke konci střetnutí, kdy jsme změnili rozestavení," říkal po skončení utkání záložník žlutomodrých Patrik Dressler.

„Myslím si, že i kdybychom takhle brzy neinkasovali, tak by soupeř hrál stejnou hru. Není hlavní to, že jsme gól dostali, ale že jsme žádný nedali. Našim cílem byl jednoznačně postup, ten jsme bohužel nesplnili," uvědomoval si kouč Teplic Daniel Šmejkal.

Domácí kouč Jiří Sabou, bývalá dlouholetá teplická opora, se svému bývalému chlebodárci téměř omlouval za vyřazení. "Jsem rád, že jsme postoupili, ale mrzí mě, že to bylo zrovna proti Teplicím, které mám pořád rád."

Už v sobotu hrají Teplice ligu v Brně.

Králův Dvůr – Teplice 1:0.
Branka: 5. Hell.
Rozhodčí: Ardeleanu – Hrabovský, Kožár.
Diváci: 500.
Sestava Teplic: Chudý – Vondrášek, Lüftner, Tsiskaridze, Urma – Soungole – Dressler, Kodeš (46. Hrubý), Kukec, Hora (75. Vaněček) – Červenka (64. Potočný). Trenér: Šmejkal.