Kouč domácích sklářů Zdeněk Ščasný musí řešit zásadní otázku: Jak složit obranu? Opory Vondrášek a Jablonský totiž nastoupit nemohou. Důvodem je stop za čtyři žluté karty. „Budou mě svrbět nohy, ale věřím, že to kluci zvládnou i beze mě," řekl teplický stoper David Jablonský.

Do kádru se po srazech národních týmů vracejí reprezentanti. Jedním z těch, kteří by mohli v teplické defenzivě zaskočit, je 18letý benjamínek a univerzál Laco Takács, jenž má za sebou dva úspěšné starty za výběr do 21 let.

Kam ho nasadí kouč Teplic?

„Je to poslední domácí zápas na podzim a chceme vyhrát a napravit minulé domácí zaváhání s Jihlavou. A to i přesto, že jsme měli během reprezentační pauzy problémy s nedostatkem hráčů. Museli jsme si vypomáhat s juniory a přípravu na zápas to určitě komplikovalo. Problémem je i absence Vondráška s Jablonským kvůli kartám. Je to zásah do obrany, kde nemáme velkou konkurenci. Nějak to vyřešíme, ale uvidíme, jak si s tím poradíme na hřišti. Dukla má teď dobrou formu, vyznává podobný styl jako my, ale budeme se snažit potvrdit, že doma se nám proti ní docela daří," uvedl Zdeněk Ščasný, kouč FK Teplice.

„Teplice nejsou nyní na vrcholu své formy, ale vždy se tam hraje těžce. Doma jsou silné, hlavně jejich ofenzivní síla a individuální kvalita hráčů je velmi vysoká. Myslím si, že slabinu budou mít vzadu, kde budou mít problémy se sestavením obrany," prohlásil pro agenturu čtk Luboš Kozel, trenér pražské Dukly.