„Vývoj zápasu poznamenala desátá minuta, kdy jsme měli výhodu pokutového kopu, ale Beran ho neproměnil. Hodně jsme znervózněli a přizpůsobili se soupeři, který k nám přijel s tím, že nemá co ztratit a odehrál velmi dobrý zápas. Až je mi jich líto, tak vysokou prohru si nezasloužili," povídal trenér Srbic Martin Luger.

V první půli se tak hrála spíše nakopávaná a nikdo se nedostal do vážnější šance. Branek se početné publikum dočkalo zároveň s deštěm až po změně stran. „Tak, jak jsme hráli komplikovaně, tak padla i první branka. Po centru Verbíře pálil Opata, brankář vyrazil míč na břevno, od něho se balón vrátil k Opatovi, který napodruhé už pálil přesně," popsal zlomovou situaci Luger. Hosté poté ve snaze o vyrovnání změnili rozestavení a hráli jen na tři obránce. Vabank jim nevyšel, domácí se dostávali do rychlých protiútoků do odkryté obrany a v poslední dvacetiminutovce začaly brankové hody. Na 2:0 zvyšoval nejlepší střelec Srbic Denis Egrt, když se po přihrávce Verbíře dokázal krásně uvolnit. O pár minut později se po výborně zahraném rohu Pavla Verbíře podruhé gólově prosadil Zdeněk Opata, tentokráte hlavou. Tříbrankové vedení ale Srbicím dlouho nevydrželo. „Bohužel naše obrana ztratila koncentraci a po trestném kopu byli najednou dva hráči hostů úplně volní před bránou a Gibala nezaváhal. Už předtím měla Brná po rohu velkou šanci, když se k hlavičce dostal volný Heřman a zápas se mohl hodně zkomplikovat. To se nám prostě nesmí stávat," neodpustil si kritiku trenér domácích. Uklidnění přinesla další výborná akce Verbíře, který stál jako centrující hráč u všech branek domácích. Parádně se uvolnil u autové čáry (hráči Brné reklamovali asi oprávněně, že míč už byl za čarou) a našel zcela volného kapitána Karla Jelena, který nedal hostujícímu gólmanovi žádnou šanci a stanovil konečný výsledek.

„Sezonu zatím hodnotím velmi kladně. Nejen z toho pohledu, že jsme hodně vysoko v tabulce, ale hlavně proto, že máme výbornou partu. Trénujeme třikrát týdně a chodí všech šestnáct hráčů, které nasazuji do zápasů. Teď nás čeká dvojzápas na hřištích prvního a druhého týmu, tedy v Lounech a Hrobcích. Rádi bychom oba mače zvládli a přivedli další body," dodal Luger. Postupové cíle si ale v Srbicích zatím nedávají. „Jdeme od zápasu k zápasu a jediným naším cílem je, aby tady byla dobrá parta. A to už se vlastně splnilo," usmívá se Luger.