„Pro tři body si půjdeme. Potřebujeme je, chceme se v tabulce vrátit na místa, kde by se nám to líbilo,“ zdůraznil 35letý teplický středopolař Jan Rezek.

Pražský sok, přezdíván Klokani, je teplickým tabulkovým sousedem, má o bod víc a je nyní sedmý. „Bude to nepříjemný zápas, těžký soupeř, ale potřebujeme vyhrát. Musíme hrát svoji hru, být útoční a oproti Zlínu je potřeba se více tlačit dopředu. S výjimkou utkání s Jabloncem jsme v předchozích domácích zápasech byli dominantní a nebezpeční,“ dodal Rezek, který na dávné půlroční hostování ve vršovickém Ďolíčku vzpomíná rád.

Žlutomodří pomůžou dobré věci

Počínaje dnešním ligovým  zápasem proti Bohemians Praha 1905 tepličtí hráči za každý svůj gól, asistenci či vychytané čisté konto v případě brankářů věnují na transparentní účet charitativního projektu #newlegs po tisícikoruně.

Svěřenci trenéra Daniela Šmejkala musí řešit problém – po zlínském vyloučení nemůže hrát klíčový 22letý stoper Aleksandar Šušnjar. „Ten je pro mě jedničkou na post stopera v sestavě Teplic. Jeho absence je nepříjemnost, kterou musí tamní trenéři vyřešit,“ prohlásil kouč pražského celku Martin Hašek, jenž naopak může počítat s uzdraveným obráncem Michalem Švecem.

Hašek má o teplické hře přehled. „Teplice mají ve svých možnostech zápas odběhat a odpracovat. Umí hrát kombinačně, ale zároveň nemají problém se soubojovým fotbalem. Navíc umí přecházet do rychlého protiútoku a zaútočit z něj. Je to stabilizovaný tým. Trenér už je v klubu druhou sezonu. Hráči jsou dlouho pohromadě. Někteří patří do ligového nadstandardu. Například bek Jan Krob nebo špílmachr Martin Fillo.“

Tepličtí vědí, čeho se proti Klokanům vyvarovat. „V posledním zápase ve Zlíně domácí čekali na naše chyby, které jsme bohužel udělaly. Byl to soubojový, běhavý zápas a podobný očekávám i s Bohemians. Myslím, že máme na to ho zvládnout,“ uvedl teplický stoper Alex Král s tím, že z tábora soupeře zná z nedávného reprezentačního srazu útočníka Jana Kuchtu.

Klokani budou chtít Teplicím v dnešním zápase, začíná od 18:00, oplatit květnovou porážku. „Do prvotních cílů k úspěchu patří kvalitní bránění, které musíme prokázat. Bezesporu musíme být kvalitní na míči a za každou cenu hrát rychle. Zápasy mezi rovnocennými soupeři často rozhodují standardky. Je důležité v nich být lepší než domácí,“ řekl k strategii Hašek.

Další dva zástupci severočeského prvoligového trojlístku se představí na prvoligové scéně až o víkendu – Liberec se vydá k sobotnímu zápasu do Brna, Jablonec přivítá v neděli na Střelnici Jihlavu.