„Jsem moc spokojený, že jsme utkání zvládli. Věděli jsme, že bude Jihlava nebezpečná, to se i potvrdilo,“ velebí tři body trenér Teplic Daniel Šmejkal, který v pondělí oslaví své 47. narozeniny.

První minuty přitom mohly ráz zápasu výrazně změnit, hned na začátku totiž orazítkoval Grigarovo břevno jihlavský Dvořák. Tepličtí byli aktivnější, v rozkouskované úvodní půlhodině si ale tutovku nevytvořili. Až v 34. minutě odcentroval z pravé strany parádně do vápna Vondrášek a nevysoký Rezek si na jeho nadýchaný bochánek vyskočil nejvýše, jihlavský gólman Rakovan se po míči natahoval marně.

Teplice mohly být klidnější hned po přestávce, Krejčí hrál totiž ve vápně rukou. Fillo, tradiční exekutor pokutových kopů, se nemýlil, přestože Rakovan směr jeho střely vystihl. Sen o poklidném závěru rozprášil téměř vzápětí mladičký jihlavský Klíma, který si pohár s domácí obranou a vrátil Vysočinu do hry. „Klímu jsem poslal do hry v průběhu zápasu místo nevýrazného Ikauniekse. Zvedl nás, a to nejen gólem. Škoda, že nedal svou šanci Fulnek. Místo toho jsme pak inkasovali,“ lituje kouč Vysočiny Ivan Kopecký ztráty tří bodů.

 Vítězství domácích ale bylo vydřené, pojišťovací trefu si totiž nechali až do předposlední minuty. „Ten inkasovaný gól byl jediným stínem utkání. Jsem rád, že jsme se pak zvedli a vytvářeli si šance. Vyhráli jsme i z tohoto pohledu zaslouženě,“ mysli si Šmejkal. Při třetím zásahu cílil přesně Rezek, jednoznačně muž zápasu. „Dal jsem dva góly, ale můj výkon nebyl nejlepší. Mohl jsem dát i víc branek,“ vykládal teplický hrdina skromně novinářům. „S Honzovým výkonem jsem moc spokojený,“ vyzdvihnul produktivního veterána Šmejkal.

Žlutomodří mají na svém kontě deset vstřelených branek, což z nich dělá nejofenzivnější tým ligy. „Těší mě, že nám góly padají, ale zároveň jsme dostali sedm gólů, to je za pět utkání na můj vkus hodně,“ komentuje teplický kouč zajímavou bilanci.

FK Teplice – FC Vysočina Jihlava 3:1 (1:0). Branky: 34. a 89. Rezek, 51. Fillo (PK) – 55. Klíma.
Rozhodčí:  Machálek – Wilczek, Vít.
ŽK: 60. Trubač, 63. Ljevaković – 38. Hronek, 50. J. Krejčí, 67. Rosa.
Diváci: 4652.
Teplice: Grigar – Vondrášek, Král, Šušnjar, Krob – Jan Rezek (90. Červenka), Ljevaković, Trubač (73. Vošahlík), Kučera, Fillo – Vaněček.
Jihlava: Rakovan – Nový, Rosa, J. Krejčí, Keresteš (73. Tlustý) – Vaculík – Hronek, Zoubele, D. Ikaunieks (46. Klíma), F. Novotný (57. Fulnek) – Dvořák.