Štěpáne, je bod ze zápasu s Plzní nakonec zklamáním?
Před zápasem bychom ho brali, ale teď trošku zklamaní jsme. Měli jsme zápas dobře rozehraný, dali jsme gól, soupeř šel do deseti. Možná, že kdybychom neinkasovali tak rychle, tak bychom to uhráli. Oni se pak zatáhli a dobře bránili. My bohužel nenavázali na dobrý první poločas.

Bylo taktikou na hosty vletět?
Bylo. Říkali jsme si, že by mohli být unavení z poháru, měli o den méně na odpočinek než my. Povedlo se nám to, ale Plzeň má kvalitní a zkušený mančaft. Po vyrovnání si bod pohlídala.

Zdálo se, že to vyloučení Plzeňanů vám moc nepomohlo, nebyl tam už takový prostor k brejkům…
Ve druhé půli jsme začali zbytečně nakopávat balony, nehráli jsme už tak dobře kombinačně. Škoda, Plzeň byla tentokrát k poražení. V naší situaci je ale každý bod dobrý, zvlášť s Plzní. Musíme ho brát a jít dál. Hlavní je na výkon, zvlášť z první půle, navázat už v příštím kole v Českých Budějovicích.

S nimi to bude boj o záchranu. Uvědomujete si, že teď hrajete místo o poháry o záchranu?
Určitě hrajeme o záchranu. Vnímáme to, není to příjemné, ale sami jsme se do toho dostali, tak se z toho musíme i sami dostat. Poslední zápasy nám ukázaly, že musíme hrát zodpovědně, bez chyb. Podali jsme bojovný a zodpovědný výkon, dokázali si, že umíme hrát fotbal, bohužel nevedl ke třem bodům. Potřebujeme co nejdřív vyhrát, jinak nás to bude srážet čím dál víc, hlavně psychicky.

Mluvíte o tom, že nesmíte dělat chyby, proti Plzni jste ale inkasovali zase ze standardky…
Je to už poněkolikáté. Je tu velká změna, všichni chceme, bojujeme, makáme. Chyb se ale musíme vyvarovat.

Velké problémy máte v útočné činnosti. Dvacet metrů před bránou si jakoby přestáváte rozumět, nevidíte se, přehlížíte se. Je to tím, že jste psychicky dole?
Samozřejmě. Je to už několikátý zápas, kdy hrajeme do dvaceti metrů. Pak nevíme, co s balonem, střílíme z nesmyslných pozic. Musíme to zjednodušit, dát míč do stran, centry, nebo se dovnitř dostat jednoduchou kombinací. Prostě to nejde, nedaří se. Nezlomíme to ale jinak než bojovným výkonem. A musíme hru zjednodušit. Je to i o jednom zápasu. Chtělo by to, aby přišel a do čeho kopneme, to bude gól. Pak se to zlomí. Ale základ je bojovnost a nasazení.

V kádru teď máte tři nové hráče, bohužel ani s nimi nepřišly tři body.
Máme ještě 22 kol před sebou, kluci potřebují čas. Jsou to zkušení a kvalitní hráči, ale musí se sžít s týmem. Nějakou dobu potrvá, než se s námi sehrají, než dostanou návyky.

Na lavičce máte mladého trenéra Přerosta. Nedaří se, vše se teď na něj valí. Jak to vnímáte?
Snažíme se mu pomoci, ale vůbec mu to neusnadňujeme, má to nesmírně složité. Chybami srážíme psychiku. Musíme se z té krize dostat.

Nebojíte se o něj?
Víme, jak to s trenéry je, když nejsou výsledky. Já ale pořád věřím, že se to změní, že v Budějovicích dokážeme navázat na první půli zápasu proti Plzni. Věřím zkrátka, že půjdeme nahoru.