Ředitel fotbalových Teplic František Hrdlička, který byl od středy v nemocnici po mozkové mrtvici, zemřel. Dnešní prvoligový zápas severočeského celku s Českými Budějovicemi byl kvůli tomu odložen a dohrávat se bude nejspíš v příštím týdnu.„Tato smutná událost se mě osobně velice dotkla, protože mě s Františkem Hrdličkou spojovaly dlouholeté nejen profesní, ale i přátelské vztahy," uvedl na webu FAČR předseda asociace Miroslav Pelta. „Za celou asociaci chci vyjádřit hlubokou soustrast jeho rodině a blízkým, soucítíme i s teplickým klubem. Je mi to moc líto," dodal.

O náhradním termínu zápasu s Českými Budějovicemi, který byl pro Teplice prvním domácím utkáním nové sezony, zatím nebylo rozhodnuto. „Je to pro nás všechny velice smutná zpráva a nemá smysl hrát dnes v Teplicích fotbal," prohlásil ředitel profesionálních soutěží Ivo Lubas.

František Hrdlička byl šéfem teplické kopané přes dvacet let. V létě 1993 se do povědomí obce žlutomodrých příznivců dostal coby předseda Spartaku Bystřany, za který také hrával. S Bystřany se toužil dostat co nejvýše, uvažoval dokonce o odkoupení vyšší soutěže od některého ze zavedených klubů. Nakonec ale kývl Teplicím, které v té doby stály nad propastí. Na Stínadla vstoupil společně s podnikatelem Petrem Frydrychem. „Existence dvou silných klubů vedle sebe by nikam nevedla. To, že dnes všichni sedíme za jedním stolem, považuji za vítězství teplického fotbalu," řekl tehdy na první tiskové konferenci.

Ve třetí sezoně, na jaře 1996, se Teplice po 12 letech opět staly prvoligové. Hlavně díky Hrdličkovi a jeho vizi. Teplický stadion, který se pomalu rozpadal, prošel nákladnou rekonstrukcí, Na Stínadlech se poté zabydlela česká reprezentace i evropské poháry.

Díky svým zkušenostem se prosadil i do vedení českého fotbalu, poslední dobou ale bojoval za osamostatnění ligy od FAČR.

Fanoušci plánují zapálit v 16.45 u stadonu svíčky a uctít tak památku Františka Hrdličky.