S více než jasným cílem jdou hokejisté extraligového HC Verva Litvínov do nové mistrovské sezony. Klub zahájí již 59. sezonu v nejvyšší soutěži.
„Jdeme do sezony se stabilizovaným rozpočtem, s obměněným kádrem a jak jinak, než s cílem dostat se do vyřazovací části,“ řekl hned v úvodu čtvrteční předsezonní tiskové konferenci předseda představenstva klubu Jiří Šlégr s tím, že opatrnost v prognózách před startem extraligy je na místě. „Samozřejmě cíle máme nejvyšší, ale víme, že existuje ten hokejový Bůh a toho nechceme urazit. Když se to vždycky vyhlásí, že jdeme za titulem, tak to nikdy nedopadne,“ dodal Šlégr.

Tým prošel na litvínovské poměry docela velkým hráčskými změnami. Odešlo sedm hráčů a devět nových přišlo. Kádr opustili gólman Janus (Slovan Bratislava), obránci Pavelka (Sparta) a Pavlík (Hradec Králové), Frolo (Vsetín) a útočníci Robin Hanzl (Něftěchmik Nižněkamsk), Martynek (Frýdek – Místek) a Reichel zamířil do týmu Red Deer v zámoří.

Pilot Buggyry Adam Lacko.
Lacko sní o titulu: Závodím od sedmi a vždy jsem byl druhý. Rád bych to zlomil!

Naproti tomu posilami jsou brankář Kantor z Vítkovic, obránci Dietz (Hr. Králové), L. Doudera (Třinec), Matoušek (Banská Bystrica) a z Karlových Varů se vrátivší Baránek. V útoku Verva posílila o Jánského, který se vrátil z Kladna, a Kanaďana Nichollse, který do Litvínova přišel z týmu Colorado Eagles přes německý Straubing.

Střílet góly

„Trenéři mi řekli, že ode mě očekávají, že budu střílet góly, tak počítám, že tomu tak bude,“ svěřil se 25letý forvard, s jakým cílem jde do české nejvyšší soutěže. Nicholls v přípravě v devíti zápasech celkem čtyřikrát skóroval a připsal si tři asistence.

Podle slov kapitána Michal Trávníčka je tým na sezonu dobře připravený. Podobně se vyjádřil také kouč Radim Rulík. „Zvolili jsme jiný model přípravy, v podstatě takový experiment, kdy jsme trénovali ne deset, ale dvanáct týdnů a myslím si, že se nám podařilo tým velice dobře připravit. Sehráli jsme i více přípravných utkání. Samozřejmě chceme navázat na loňskou úspěšnou sezonu, kdy jsme postoupili do play off. Síla v mužstvu je a věřím, že ji i uplatníme. Mužstvo je nabuzené a na start se všichni těší,“ řekl trenér Rulík.

Také do 59. extraligové sezony jde HC Verva Litvínov s podporou Unipetrolu, který je vlastníkem klubu, a jak konstatoval jeho zástupce Krzysztof Zdziarski, Unipetrol bude pomáhat hokejovému klubu vždycky, v dobrých i ve zlých časech. Klub má rozpočet na sezonu 90 milionů korun.

Mostečtí hráči malé kopané (v zeleném) startují sezonu v Olomouci. Jedou tam v silné sestavě.
Mostečané jsou na startu třetího ročníku Superligy malého fotbalu