Přitom to byli hosté, kteří vstoupili do zápasu skvěle a dvě třetiny duel kontrolovali a v prostředním dějství se prosadili díky kapitánovi Čermákovi. Srovnat mohl pak Piroš, ale Čiliak v brance Komety vytáhl neskutečný zákrok. Poslední periody ale patřily jen Vervě. Domácí hodně utáhli Kometě uzdu a do ničeho jí nepustili. Nejdříve ve 46. minutě srovnal Lukeš a o tři minuty dal rozhodující gól Petružálek, který mohl skŕovat do prázdné ještě třicet vteřin před koncem, ale minul.

„Já musím dnes poděkovat divákům, to byla neskutečná atmosféra, až mě z toho mrazilo. Dokázali hráče neskutečně naburcovat," smekl před šestitisícovým publikem litvínovský trenér Miloslav Hořava.

Autor vítězné branky Jakub Petružálek byl rád, že Kometě nevyšly plány na jedno venkovní vítězství. „Jdeme krok za krokem a já jsem rád, že jsme jim vyvrátili jejich tvrzení, že si sem jedou pro jednu výhru. To nám zvedne sebevědomí a já jsem rád, že jsme udrželi neporazitelnost na domácím hřišti," řekl spokojený Petružálek. Série se teď stěhuje na jih Moravy, kde se hraje v pondělí a úterý.

HC Verva Litvínov – HC Kometa Brno 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 46. Lukeš, 49. Petružálek (R. Hanzl, T. Pavelka) – 22. L. Čermák (Vondráček, J. Káňa II). Rozhodčí: Šindler, Šír – Hlavatý, Jelínek. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. Diváci: 5811. Stav série: 2:0.

Sestavy:

Litvínov: Francouz – Chaloupka, Kubát, Gula, T. Pavelka, F. Pavlík, Z. Sklenička – Jánský, Hübl, Lukeš – Petružálek, R. Hanzl, Ručinský – Martynek, Gerhát, Trávníček – Majdan, Piroš, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Brno: Čiliak – Ptáček, Kováčik, Hájek, Hanzlík, Kuboš, Malec, od 21. navíc Bilčík – Vondráček, L. Čermák, J. Káňa II – Mrázek, Koreis, Burian – Ton, Ostřížek, J. Hruška – Honejsek, H. Zohorna, Dočekal. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.