Litvínovští byli dlouho jaloví, na Němcův vedoucí gól sice odpověděl šťastně Gerhát, poté však další šance nepřicházely. Když ve 24. minutě strhl opět vedení na stranu hráčů s rytířem Vítkem na prsou Szturc, bily litvínovské zvony na poplach. Až v poslední části hry ale domácí přidali a před Dolejšem bylo rázem dusno. Výborný vítkovický brankář ale už další puk za svá záda nepustil, recept na překonání Dolejše byl zkrátka v pátek nedostatkovým zbožím, hosté tak odvezli všechny tři body.

„Byl to zvláštní zápas, Vítkovice výborně bránily střední pásmo, těžko jsme se tam dostávali, bohužel… Soupeř si přijel pro body a odvezl je, vytěžil maximum, co mohl," řekl litvínovský brankář Jaroslav Janus. Jenže…Verva se musela obejít bez tří klíčových obránců - Kubáta, Pavelky a Sorvika. Všichni jsou na marodce. "Samozřejmě, že nám chyběli, ale je to sport," řekl domácí asistent Darek Stránský.

Litvínov – Vítkovice 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 13. Gerhát (K. Pilař, V. Hübl) – 9. E. Němec (Vandas, D. Květoň), 24. Szturc (Balán). Rozhodčí: Hodek, Pavlovič – Jiří Svoboda, Rozlílek. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 5757.

Litvínov: Janus – Gula, Z. Sklenička, K. Pilař, K. Černý, F. Pavlík, Kokeš – Gerhát, V. Hübl, Lukeš – M. Hanzl, R. Hanzl, J. Černý – M. Hořava, Šimeček, Trávníček – Babincev, Válek, Jurčík. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Vítkovice: Dolejš – Sloboda, Urbanec, Sedlák, Baranka, Kovář, Výtisk – Tybor, Roman, Kucsera – Hudeček, Stastny, Olesz – Vandas, E. Němec, D. Květoň – Tomi, Balán, Szturc. Trenéři: Trnka a V. Vůjtek st.