PREMIERE CINEMAS TEPLICE 26.11. – 2.12.

Hunger games: Síla vzdoru – 2. část
Každý den od 14:40 – mimo neděli, 17:20, 20:00
Sobota - neděle od 12:30
V poslední kapitole nepůjde jen o přežití, ale bude se bojovat o budoucnost obyvatel celého Panemu. Konečné zúčtování s nenáviděným prezidentem Snowem se blíží. Katniss spolu se skupinou nejbližších přátel, včetně Gala, Finnicka a Peety, povede rebely v jejich boji za svobodou. Jednotka z 13. kraje se vydává na misi, jejímž cílem je zničit prezidenta a skoncovat s jeho tyranií. Na Katniss však tentokrát čeká mnohem nebezpečnější nepřítel, než ten s jakým se dosud setkala v aréně.

Hodný dinosaurus
Každý den od 14:00
Sobota - neděle od 10:00, 10:40, 12:00, 12:50
Animovaný film „Hodný dinosaurus" si pohrává s otázkou: Co kdyby asteroid, který jednou provždy změnil život na Zemi, naši planetu minul a obří dinosauři nikdy nevyhynuli? Pixar Animation Studios vás zvou na dobrodružnou výpravu do světa dinosaurů, kde se Apatosaurus jménem Arlo spřátelí s člověkem. Na cestách drsnou, ale překrásnou divočinou se Arlo naučí čelit svému strachu a zjistí, že je schopen velkých činů.

Malý princ
Pouze v neděli od 15:00
Od Marka Osborna, režiséra Kung Fu Pandy, přichází první celovečerní animovaná adaptace slavného díla o přátelství, lásce a skutečném štěstí. Ústřední postavou je malá holčička, kterou se její maminka snaží připravit na skutečný svět dospělých. Její plán naruší trochu excentrický, leč dobrosrdečný soused, letec, který holčičce představí neobyčejný svět, jenž mu před dávnou dobou představil Malý princ. Ve světě, kde vše je možné, začne pro malou holčičku kouzelná cesta uvnitř vlastní představivosti, na které znovuobjeví své dětství a zjistí, že skutečně můžeme vidět jen srdcem.

Gangster Ka: Afričan
Každý den od 17:00, 19:00 a 21:00 – mimo středu, 21:30 – pouze ve středu
Závěrečná část temného příběhu Gangster Ka: Afričan režiséra Jana Pachla zdůrazňuje fakt, že spáchané zlo nemůže být jen tak pominuto. Jaké jsou mechanismy organizovaného zločinu? Lze nad nimi zvítězit?Druhá část kriminálního thrilleru o osudech bezcitného gangstera, inspirovaných skutečnými událostmi podle námětu Jaroslava Kmenty, který je autorem knihy „Padrino Krejčíř".

Snoopy a Charlie Brown. Peanuts ve filmu.
Každý den od 15:10
Sobota – neděle od 10:30
Senzační film pro malé i velké.

V srdci moře
Pouze ve středu od 19:00
V zimě roku 1820 byla velrybářská loď z Nové Anglie napadena čímsi neuvěřitelným: velrybou mamutích rozměrů s obrovskou vytrvalostí a téměř lidskou touhou po odplatě. Toto skutečné námořní neštěstí inspirovalo spisovatele Hermana Melvilla k napsání románu Bílá velryba.

Spectre
Každý den od 18:00, 21:00
James Bond dostane záhadný odkaz z minulosti, který ho přivede na stopu nechvalně známé zločinecké organizace. Postupně musí rozplétat složitou pavučinu lží, aby nakonec odhalil děsivou pravdu o Spectre…

Husí kůže
Každý den od 13:40, 15:50
Sobota – neděle od 11:30
Teenager Zach Cooper (Dylan Minnette) je znechucen tím, že se z velkého města musel přestěhovat do malého městečka. Zjišťuje ale, že vše má i své světlé stránky - setkává se totiž s krásnou dívkou Hannou (Odeva Rush), která žije v sousedním domě. Ale i v těch nejprosluněnějších končinách občas slunce zajde za mraky, a ty Zachovy se objevují ve chvíli, kdy zjišťuje, že Hannah má tajemného otce, ze kterého se vyklube R. L. Stine (Jack Black), autor série bestsellerů s názvem Goosebumps. Ukazuje se, že existují reálné důvody, proč je Stine takový podivín…

Fakjů pane učiteli 2
Každý den od 16:00
Po úspěšném uvedení bláznivé školní komedie Fakjů pane učiteli se do kin chystá její pokračování a to pod pochopitelným názvem Fakjů pane učiteli 2.

Viktor Frankenstein
Každý den od 18:30
Oživit mrtvou hmotu a stvořit z ní živou bytost dokázali zatím jen Bůh a Viktor Frankenstein. A právě o tom druhém vypráví náš příběh odehrávající se ve století, kdy se čerstvě probuzená věda, nové technologie a tradiční víra a náboženství sbližují, aby změnily zákony, jimiž se řídí život a smrt. V časech, kdy se zdá, že nic není nemožné.

Black Mass: Špinavá hra
Každý den od 20:40
V jižním Bostonu sedmdesátých let minulého století přemluví agent FBI Agent John Connolly (Joel Edgerton) irského mafiána Jamese „Whitey" Bulgera (Johnny Depp) ke spolupráci s FBI a vyřazení společného nepřítele, italské mafie, ze hry. Filmové drama líčí skutečný příběh nesourodého spojenectví, které se vymklo kontrole a umožnilo Whiteymu vyhnout se právnímu postihu, upevnit si mocenské postavení a stát se jedním z nejbezohlednějších a nejmocnějších gangsterů v historii Bostonu.

KINA

Kino Květen Teplice

Hodný dinosaurus
27.11. od 15:00, 28.-29.10. od 10:00 a 15:00
Animovaný film „Hodný dinosaurus" si pohrává s otázkou: Co kdyby asteroid, který jednou provždy změnil život na Zemi, naši planetu minul a obří dinosauři nikdy nevyhynuli? Pixar Animation Studios vás zvou na dobrodružnou výpravu do světa dinosaurů, kde se Apatosaurus jménem Arlo spřátelí s člověkem. Na cestách drsnou, ale překrásnou divočinou se Arlo naučí čelit svému strachu a zjistí, že je schopen velkých činů.

Marťan
27.11. od 17:30
Astronaut Mark Watney (Matt Damon) během mise na Mars málem zahynul v prašné bouři. Zbytek jeho posádky planetu opustil v domnění, že je mrtvý. Ale Watney přežil a ocitne se tak omylem sám na nepřátelské planetě. Má k dispozici jen hubené zásoby a tak musí využít veškerý důvtip, invenci a technické znalosti, aby nejen přežil, ale také nalezl způsob, jak vyslat signál na Zemi, že je naživu. V okamžiku, kdy se mu to podaří, začne miliony kilometrů daleko od něj NASA a mezinárodní tým vědců neúnavně pracovat, aby dostali tohoto „Marťana" domů.

Gangster Ka: Afričan
27.11. od 20:00, 28.-29.11. od 17:30 a 20:00
Po nepochopitelném útěku přímo z rukou policie, opouští Kraviec Českou republiku. Začíná nová etapa jeho zločinného života. Káčko už nemá co ztratit. Teprve teď začíná vyplouvat na povrch veškerý odpad, který po něm zbyl. Káčko se usazuje na Seychelských ostrovech, v rukou má směnku na 80 milionů, která z fleku může položit premiéra i vládu.

Ztraceni v Mnichově
30.11. – 1.12. od 17:30
Sir „P", devadesátiletý papoušek šedý, který kdysi patřil Edouardu Daladierovi, se na pozvání ředitele Francouzského kulturního institutu ocitne v roce 2008 v Praze jako živá relikvie z dob Mnichovské dohody. Sir „P" po Daladierovi jeho hlasem dodnes opakuje některé důležité věty a prohlášení. Papouška za dramatických okolností unese český novinář Pavel a na základě papouškových kontroverzních citací Daladiera rozpoutává mezinárodní politický skandál.

Spectre
30.11. – 1.12. od 20:00
James Bond dostane záhadný odkaz z minulosti, který ho přivede na stopu známé zločinecké organizace. Postupně rozplétá složitou pavučinu lží, aby nakonec odhalil děsivou pravdu o SPECTRE.

Snow film fest 2015 – I. Blok
2.12. od 17:30
I.BLOK FILMŮ : KAŠMÍR - Režie: Mark Kogelmann, USA; NEZKROTNÁ ANTARKTIDA - Režie: Keith Ladzinski, USA; THE PAMIR GAME - Režie: Jakub Strauss, ČR; FEW DAYS - Režie: Tomáš Galásek, ČR; AN EDUCATION - Režie: Fitz Cahall, USA
Snow film fest 2015 – II. Blok
2.12. od 20:00
SNOW FILM FEST 2015: ARROWHEAD 135 - Režie: Brenda Piekarski, USA; AFTERGLOW - Režie: Nick Waggoner & Mike Brown, USA; ARTIC AIR - Režie: Niall McCann, Velká Británie; FROM THE ROAD - Režie: Mark Fisher, USA

Vánoční kameňák
3.-4.12. od 17:30
Starosta města Kameňákov Pepan (Václav Vydra nejml.) se se svým spolupracovníkem - tajemníkem úřadu (Jan Antonín Duchoslav), rozhodne postavit na hoře Říp skokanský můstek. Z toho důvodu jedou za prezidentem republiky, který je často opilý a o úřad se vůbec nezajímá. Nejdříve dorazí za mluvčím prezidenta (Ladislav Hruška), se kterým se poté domluví a jdou svůj nápad navrhnout prezidentovi, který, jak jinak, nebude zrovna ve střízlivém stavu…

Most špiónů
3.-4.12. od 20:00
Svět po obou stranách železné opony se propadá do šílené paranoie. Uplynulo už více než deset let od porážky nacistického Německa a lidstvo teď ohrožuje studená válka, napětí mezi USA a SSSR je téměř hmatatelné. Když v roce 1957 FBI zatkne Rudolfa Abela (Mark Rylance), sovětského špióna žijícího v New Yorku, strach a mocenská nedůvěra se ještě více vystupňují.

Malý prince
4.12. od 15:00
Ústřední postavou je malá holčička, kterou se její maminka snaží připravit na skutečný svět dospělých. Její plán naruší trochu excentrický, leč dobrosrdečný soused, letec, který holčičce představí neobyčejný svět, jenž mu před dávnou dobou představil Malý princ.

Kino Bílina

Husí kůže
27.11. od 17:30
eenager Zach Cooper (Dylan Minnette) je znechucen tím, že se z velkého města musel přestěhovat do malého městečka. Zjišťuje ale, že vše má i své světlé stránky - setkává se totiž s krásnou dívkou Hannou (Odeva Rush), která žije v sousedním domě. Ale i v těch nejprosluněnějších končinách občas slunce zajde za mraky, a ty Zachovy se objevují ve chvíli, kdy zjišťuje, že Hannah má tajemného otce, ze kterého se vyklube R. L. Stine (Jack Black), autor série bestsellerů s názvem Goosebumps. Ukazuje se, že existují reálné důvody, proč je Stine takový podivín…

Spectre
27.11. od 20:00
James Bond dostane záhadný odkaz z minulosti, který ho přivede na stopu známé zločinecké organizace. Postupně rozplétá složitou pavučinu lží, aby nakonec odhalil děsivou pravdu o SPECTRE.

Viktor Frankenstein
27.11. od 22:00
V době, kdy nic není nemožné, kdy se věda, technologie a náboženství sbližují, aby změnily zákony, jimiž se řídí život a smrt, radikální vědec Dr. Victor Frankenstein a jeho chráněnec Igor Strausman sdílí vizi, která změní svět. Victorovi se však jeho plány vymknou kontrole a mají hrůzné následky.

Gangster Ka: Afričan
28.11. od 19:30
Po nepochopitelném útěku přímo z rukou policie, opouští Kraviec Českou republiku. Začíná nová etapa jeho zločinného života. Káčko už nemá co ztratit. Teprve teď začíná vyplouvat na povrch veškerý odpad, který po něm zbyl. Káčko se usazuje na Seychelských ostrovech, v rukou má směnku na 80 milionů, která z fleku může položit premiéra i vládu.

Proč jsem nesnědl svého taťku
29.11. od 15:00
Napínavý příběh Edwarda, staršího syna krále Simianů (pralidí), který se narodil příliš maličký a byl proto zatracen svým kmenem. Vyrostl v izolaci pod ochrannou svého přítele Iana. Neuvěřitelně geniální Edward objeví tajemství ohně, lovu, moderního způsobu bydlení, lásky a dokonce naděje.

Hunger Games: Síla vzdoru 2. část
4.12. od 17:30
V poslední kapitole nepůjde jen o přežití, ale bude se bojovat o budoucnost obyvatel celého Panemu. Konečné zúčtování s nenáviděným prezidentem Snowem (Donald Sutherland) se blíží. Reprodrozd Katniss spolu se skupinou nejbližších přátel, včetně Gala (Liam Hemsworth), Finnicka (Sam Claflin) a Peety (Josh Hutcherson), povede rebely v jejich boji za svobodou.

Vánoční kameňák
4.12. od 20:00
Starosta města Kameňákov Pepan (Václav Vydra nejml.) se se svým spolupracovníkem - tajemníkem úřadu (Jan Antonín Duchoslav), rozhodne postavit na hoře Říp skokanský můstek. Z toho důvodu jedou za prezidentem republiky, který je často opilý a o úřad se vůbec nezajímá. Nejdříve dorazí za mluvčím prezidenta (Ladislav Hruška), se kterým se poté domluví a jdou svůj nápad navrhnout prezidentovi, který, jak jinak, nebude zrovna ve střízlivém stavu…

Kino Lípa Duchcov

Viktor Frankenstein
27.11. od 19:00
V době, kdy nic není nemožné, kdy se věda, technologie a náboženství sbližují, aby změnily zákony, jimiž se řídí život a smrt, radikální vědec Dr. Victor Frankenstein a jeho chráněnec Igor Strausman sdílí vizi, která změní svět. Victorovi se však jeho plány vymknou kontrole a mají hrůzné následky.

Gangster Ka: Afričan
29.11. od 19:00
Po nepochopitelném útěku přímo z rukou policie, opouští Kraviec Českou republiku. Začíná nová etapa jeho zločinného života. Káčko už nemá co ztratit. Teprve teď začíná vyplouvat na povrch veškerý odpad, který po něm zbyl. Káčko se usazuje na Seychelských ostrovech, v rukou má směnku na 80 milionů, která z fleku může položit premiéra i vládu.

Husí kůže
1.12. od 19:00, 2.12. od 17:00
Teenager Zach Cooper (Dylan Minnette) je znechucen tím, že se z velkého města musel přestěhovat do malého městečka. Zjišťuje ale, že vše má i své světlé stránky - setkává se totiž s krásnou dívkou Hannou (Odeva Rush), která žije v sousedním domě.

V srdci moře
3.-4.12. od 19:00
V zimě roku 1820 byla velrybářská loď z Nové Anglie napadena čímsi neuvěřitelným: velrybou mamutích rozměrů s obrovskou vytrvalostí a téměř lidskou touhou po odplatě. Toto skutečné námořní neštěstí inspirovalo spisovatele Hermana Melvilla k napsání románu Bílá velryba.

Dům kultury Teplice

5.beatový festival Teplice
28.11 od 19:00
V pořadí již pátý BEATOVÝ FESTIVAL s podtitulem - pro každého něco - přinese spoustu muziky nejrůznějších žánrů tak, aby si každý návštěvník mohl vybrat hudbu, která je mu blízká.

Veselé Vánoce s Dádou
1.12. od 16:00
Romanticky laděné představení s DÁDOU PATRASOVOU, ve kterém v jejím podání zazní její nejznámější písničky pro děti, ale i vánoční koledy, které si děti mohou zazpívat s Dádou přímo na jevišti a setkat se se spoustou oblíbených pohádkových postaviček.

3.abonentní koncert cyklu A
3.12. od 19:00
Vincenzo Bellini: Norma, předehra k opeře Niccolo Paganini: Koncert pro housle č. 1 D dur Sergej Rachmaninov: Symfonické tance, op. 45

Krušnohorské divadlo Teplice

Linha Singers
29.11. od 19:00
O první adventní neděli přivítáme ve velkém sále Krušnohorského divadla legendu mezi českými vokálními skupinami. Soubor Linha Singers tvoří skupina zpěváků a instrumentalistů, jejichž hudební řeč nerespektuje vžité a uznávané hranice jednotlivých hudebních žánrů.

Ani spolu, ani bez sebe
30.11. od 19:00
Jejich byty dělí jen pár metrů společné chodby, ovšem oni dva jako by žili každý na jiné planetě. Ona - renomovaná psycholožka, on - manažer marketingu. Shodnout se dokážou jen na jediném: že toho druhého prostě nemůžou vystát. Jenže pod každodenními slovními přestřelkami a dohady prosvítá cit, který si oba dva zprvu odmítají přiznat… Nikdo z nás přece nechce zůstat sám a jak známo, protiklady se přitahují!

Aneta Langerová – Turné na radosti 2015
2.12. od 19:00
Koncert za doprovodu kapely a smyčcového tria. ANETA LANGEROVÁ pokračuje v úspěšném turné Na Radosti ke stejnojmennému novému albu. Na další koncerty se mohou fanoušci těšit koncem roku v Čechách i na Slovensku.

Fešáci
4.12. od 19:00
Zveme Vás na vánoční koncert jedné z nejpopulárnějších českých country skupin, která letošním koncertem připomene svými písněmi neobyčejného a charismatického zpěváka MICHALA TUČNÉHO, který nás opustil již před 20 lety a také jednoho ze zakladatelů kapely, PAVLA BRÜMERA, který se s ním sešel „Tam u nebeských bran" v září tohoto roku.

Městské divadlo Bílina

Jak Vendelín s čerty vařil
28.11 od 15:00
Veselou pohádku pro děti a rodiče, nejen o čertech uvede divadelní společnost STARÝ NÁVRAT.

Dům kultury Duchcov

Vypouštění balónků
4.12. od 14:00
Celou akcí provází moderátor Petr Král. Pro děti jsou připraveny soutěže. Vypouštění balónků proběhne v 15:15 hodin. Balónky s přáníčkem od nás obdržíte zdarma těsně před akcí. Nám. Republiky.

Jazzclub Teplice

Luboš Pospíšil
27.11 od 20:00

Regionální muzeum Teplice

Exponát měsíce

Lisované sklo Pavla Pánka
Pavel Pánek (2. 12. 1945 Znojmo – 8. 8. 2008 Duchcov) vystudoval Uměleckoprůmyslovou školu sklářskou v Železném Brodě (1961 - 1965), kde byl žákem Břetislava Nováka v oboru broušení skla. Tato výtvarná průprava, která se promítla v jeho vytříbené schopnosti prostorového cítění a v sochařském pojetí skla, se mu stala dobrým základem pro jeho další tvůrčí činnost - design lisovaného skla.

Československé legie
Výstava na 40 panelech zobrazuje vznik a působení československých legií v Rusku, Francii, Itálii i Srbsku, dále vývoj první světové války a boje na Těšínsku a Slovensku v letech 1918 – 1919. Výstavu pořádá Československá obec legionářská. Výstava trvá od 2.10. – 29.11.2015

Julius Payer – nejslavnější teplický rodák
Výstava je součástí oslav připomínajících 100. výročí úmrtí Julia Payera a představí odborné i laické veřejnosti osobnost a dílo známého alpinisty, polárníka a romantického malíře, narozeného v Teplicích. Výstava je pořádána ve spolupráci s Pro polis Teplice, o.p.s., Centrem polární ekologie PŘF JČU v Českých Budějovicích a Rakouským kulturním fórem v Praze. Výstava trvá od 11. 11. do 10. 1. 2016