"Dalo by se říci, že festival se dostal do Proboštova náhodou. Měl jsem zajistit tuto akci původně pro obec Kamýk na Litoměřicku, ale nakonec jsme se tam se starostou nedohodli. V tu dobu jsme hráli na benefici pro postiženého Jirku v Proboštově a mně se místo konání moc zalíbilo," usmívá se spoluorganizátor Ota Korál, manažer teplické kapely Hlahol.

S nabídkou oslovil vedení Proboštova a nalezl jednoznačné pochopení. Většina kapel, které měly zahrát v Kamýku, tak vystoupí nedaleko Teplic.

Benefiční akce S kordem pro Jirku v Proboštově.
FOTO: U proboštovkého rybníka duněl rock a křížily se kordy. Pro Jirku

"Zahrajeme průřez naší tvorbou za celých těch 27 let a zazní všechny zásadní hitovky. To vše za našeho totálního nasazení, prostě tak, abychom jako tradičně dostáli svému jménu," slibuje Sváťa Šváb, frontman kapely Totální nasazení.

VZPOMÍNKY NA EMISI

Pamětníky z Teplicka jistě potěší akustické vystoupení dua Petr Kadlček - Jakub Fojtík. Ti totiž zahrají i některé nesmrtelné skladby dávno zaniklé kultovní Emise.

"Hrát budu široký výběr mých písniček, ať už je hrávám jen sám, nebo s kapelou Natural a nebo patří do repertoáru prastaré teplické Emise," připomíná Petr Kadlček, jeden ze zakládajících členů kapely, která hrála jen v letech 1979-83.

Zdroj: Youtube

Domácí scénu budou kromě akustického dua a pořádajícího Hlaholu zastupovat také Blue Rocket a Modlanská skládka, která celý festival zahájí.

Příznivci punku se mohou kromě Totálního nasazení těšit na vystoupení klasiků žánru, kapely E!E z Příbrami i nadějné Covers For Lovers z Prahy.

Třetí ročník akce Den zábavy s Modlanskou skládkou.
FOTO, VIDEO: Nadupaní The Snuff roztancovali celé Modlany

Na návštěvníky čeká bohatá nabídka občerstvení tuhého i tekutého. Vstupné ve výši rovné stovky se platí na místě a v ceně je i možnost postavení stanu na pláži rybníka. "V něm se mohou návštěvníci festivalu také osvěžit, ovšem na vlastní nebezpečí," připomíná starostka Jana Čermáková.

Ji čeká v sobotu o půl třetí milá povinnost, která s festivalem souvisí. "Budu oddávat svatbu. Novomanželé byli nadšení, že mám volný termín, protože svatební veselí si chtějí užít právě na našem festivalu," uzavírá Čermáková.

Rock u rybníka, sobota 29. července, areál Pohodlíčko, Proboštov u TeplicMODLANSKÁ SKLÁDKA punk rock Modlany 14:00 - 14:40 hod
Jakub Fojtík + Petr Kadlček AKUSTICKY 15:00 - 15:45 hod
HLAHOL hard rock Teplice 16:00 - 17:10 hod
TOTÁLNÍ NASAZENÍ punk rock Slaný 17:50 - 18:50 hod
COVERS FOR LOVERS pop punk Praha 19:20 - 20:10 hod
Blue Rocket rock n roll Teplice 20:40 - 21:40 hod
E!E punk rock n roll Příbram 22:00 - 23:00 hod