Mladá řidička, která neměla za volantem co dělat, následně narazila autem do sloupu u zdi další zastávky, na hlavní silnici ve městě. Pro sraženou chodkyni přiletěl vrtulník, aby ji s těžkými zraněními transportoval do nemocnice.

Ke střetu došlo v úterý po 18. hodině večer. Dívka, která vzhledem k věku nemůže mít ještě ani řidičský průkaz, se s osobním autem Nissan Micra otáčela u parčíku u Duchcovské ulici v Hrobu (v prostoru točny autobusů). Nezvládla řízení a havarovala.

DÍTĚ NAŠTĚSTÍ NEZRANILA

„Dítě v kočárku naštěstí vyvázlo bez zranění. Převáželi jsme ho sanitkou jen na kontrolní vyšetření na chirurgii teplické nemocnice,“ řekl Deníku Prokop Voleník z krajské záchranné služby. Na chirurgii skončila podle mluvčího záchranky s lehkými poraněními i patnáctiletá řidička a její o čtyři roky starší devatenáctiletý spolujezdec.

Nehodu si převzala teplická kriminálka. „Bližší okolnosti včetně příčiny jsou teď předmětem dalšího prověřování,“ sdělil ve středu policejní mluvčí Daniel Vítek.

Podle informací, které získal Deník na místě, auto nejprve zamířilo k nástupní zastávce u točny autobusů, kde stála žena s kočárkem, posléze při levotočivé jízdě zastavilo o sloup a boční zeď další zastávky, na druhé straně silnice. Přední část auta byla zcela zničená, včetně nápravy.

Policisté se nyní zabývají příčinou nehody. Jak je možné, že mladistvá bez řidičského oprávnění seděla za volantem jedoucího auta? Kdo za to nese odpovědnost? Ani jedno z toho nechtěl policejní mluvčí ve středu komentovat s odkazem na výslechy spojené s vyšetřováním nehody.

Nehoda autobusu v Srbicích.
Řidič autobusu zkolaboval. Stihnul ale odbočit do pole a zachránit cestující