SK Bosnia Online EU Teplice, jak zní celý název severočeského klubu, se do finále dostal vůbec poprvé v historii. Klub, který se letos pokoušel dostat do hlavní fáze Ligy mistrů, po horším startu do soutěže podával výborné výkony. O zlato ale bude moct hrát díky lepšímu vzájemnému zápasu s Bohemians 1905, který vyhrál jednoznačně 10:3. Teplicím pomohlo také vítězství Ladronky nad plážovými klokany v závěrečném duelu základní části soutěže.

„I stříbro by pro nás bylo velkým úspěchem,“ tvrdí před dosavadním vrcholem klubu jeho šéf. „V našem týmu nyní panuje velká radost. Všichni se na finále moc těšíme. Hraje se od půl sedmé na pražské usedlosti Ladronka, čeká nás tedy zápas proti domácímu celku. Nebojíme se. Půjdeme do utkání s veškerou bojovností a odhodláním, co v nás je. Poslední zápasy naznačily rapidní nárůst formy, šance na titul proto považuji za velké,“ zaznělo z úst Adnana Beganoviće.  

Adeptem na cenu nejlepšího střelce Superligy 2017 je teplický kanonýr David Černý, který má na svém kontě zatím 16 vstřelených branek. Ve hře o cenu nejlepšího brankáře je Václav Šlégr, který letos předvádí perfektní výkony. V základní části inkasoval pouze 18 branek během sedmi utkání, což je ze všech zástupců v Superlize nejméně. Za Šlégrem na druhé pozici číhá právě velezkušený brankář BS Ladronka Praha a národního týmu Petr Víšek, který inkasoval pouhých 23 branek.

SK Bosnia Online EU Teplice vstřelila úctyhodných 49 branek v základní části Superligy, to je nejvíce ze všech mužstev soutěže. Jak již bylo zmíněno, Beganović je pokorný „Mistr z Prahy je velice silný a stabilní ve svém výkonu. Do finále nám pomohl výhrou nad Bohemians 1905, za tuto výhru moc děkujeme. Na naše hráče jsem velice hrdý a věřím, že to nejlepší je teprve před námi,“ vzkazuje. O bronz se utkají BS Bohemians 1905 a nováček Superligy Rapid Plzeň.

Výsledky SK Bosnia Online EU Teplice v základní části Superligy Beachsoccer Czech FAČR 2017:

28. 8.:  Kenya team - SK Bosnia Online EU Teplice 0:10
28. 8.: SK Bosnia Online EU Teplice - Moe´s Plzeň 6:2
7. 8.:  SK Bosnia Online EU Teplice - BS Bohemians 1905 10:3
5. 8.: BSS Base (Slovensko) - SK Bosnia Online EU Teplice 3:12
29.7.: SK Bosnia Online EU Teplice - ČR U21 5:0
29.7.: SK Bosnia Online EU Teplice - Rapid Plzeň 3:4
24.7.: BS Ladronka Praha - SK Bosnia Online EU Teplice 6:3