Jak se na závěrečný turnaj dívá strůjce toho projektu předseda Svazu futsalu Otakar Mestek? „Jsem nadšený, že hned při prvním ročníku máme dvanáct účastníků. Je velká škoda, že se dva kraje nezúčastní." A kdo by mohl být favoritem na premiérový titul? „Favority hledám těžko. Přeci jen záleží na tom, v jakých skutečných sestavách týmy přijedou. Něco jiného je mít hráče na soupisce. Určitě bych favorizoval Chrudim, Benago nebo Liberec," zamyslel se Mestek.

Sám předseda futsalu do soutěže zasáhl v pražské kvalifikaci se svým týmem Defect Praha, který vyhrál ligový titul v roce 1996. Do finálového turnaje však jeho tým přes Benago Praha nepostoupil. „Mrzí mě to velmi," přiznal Otakar Mestek, „Chtěli jsme moc postoupit a vidět kamarády, se kterými jsme se střetávali dříve, ale musíme uznat, že Benago s Marcelem bylo nad naše možnosti."

Právě několik zvučných jmen ozdobí teplický turnaj. Mistr světa Marcelo, trenérské světové eso Cacau či známí fotbalisté jako Štajner nebo Siegl. „Překvapil mě zájem těchto hráčů. Svědčí to ambicióznosti manažerů klubů. Jde o neutuchající rivalitu," usmíval se Mestek a zároveň dodal: „Já osobně jsem do tohoto s Defectem nešel. Soutěž jsme odehráli přesně s těmi hráči, kteří za nás tenkrát hráli. Nechtěl jsem nic vymýšlet."