Teplice se v základní skupině nejprve utkaly s prvním holandským družstvem. To už měly za sebou čtyři duely, z nichž první tři prohrály. Čtvrtý zápas s Ivančicemi ale svěřenci trenéra Jiřího Barana zvládli, následující výhrou nad Zvolle pak potvrdili čtvrtou příčku, která jim zaručovala souboj o konečné sedmé místo.

Zdroj: Youtube


„Naši junioři předvedli, že jsou rození šampióni a mají na to postavit se jakémukoliv celku v Evropě. Upřimně jsme věděli, že díky malému počtu hráčů nebudeme schopni vybojovat zlato, ale soustředili jsme se pochopitelně na holanského mistra a vyšlo to," měl z výhry 5:3 radost prezident klubu Adnan Beganović.

V utkání o sedmou příčku se Tepličtí paradoxně postavili druhému holandskému výběru. I tentokrát byla Bosnia úspěšná a slavila výhru 2:1. „Kluci bojovali jako lvíčata do samotného konce a udělali vše pro vítězství, které si naprosto zasloužili. Jsem hrdý na naše juniory a jejich výkony, které jsou úctyhodné," zářil Beganović po úspěšném utkání.
Turnaj nakonec vyhráli plážoví fotbalisté SK České Budějovice, které ve finále porazili na penalty královohradecké „plážáky" 3:2.