„Pro všechny z nás bude svátkem zahrát si na litvínovském zimáku, stejně tak pro nás bude čest hrát pro malého chlapečka, který potřebuje pomoc," říká František Bílek, organizátor akce a zároveň také brankář a předseda Wizards Krupka, čtvrtého týmu Teplické hokejbalové ligy.

Matyáš Kohák je sympatický klučina, na kterého se osud neusmívá. Stejně tak sympatičtí jsou i rodiče a jeho sestřička Eliška. Všichni bydlí ve druhém poschodí starého domu, nosit dvacetikilového Matyáše už není pro maminku a tatínka lehké, potřebovali by proto byt zařídit bezbariérově. „Je toho více, co potřebujeme," stýská si maminka Gabriela Rinková.

Pro Matyáše zřídili speciální konto (51-1005287797/8060, variabilní symbol 0903196921), na které může kdokoli poslat příspěvek dle svého uvážení.  Konto je zřízené za účelem financování pobytů v lázních Klimkovice a ke koupi potřebných rehabilitačních pomůcek.

„Snažíme se sehnat do týmů populární osobnosti, na které by se lidi mohli přijít podívat. Zatím lákáme Pavla Verbíře, který je zdatný hokejista, nyní si chce vyzkoušet, jaký je hokejbalista. Nebude to ale postavené na známých tvářích. Zahrají si proti sobě dva celky, které se často utkávají, jejichž hráči mají rádi sport a zároveň jim není lhostejný cizí osud," prozrazuje Bílek.

A proč je místem akce litvínovský zimák? „Většina z nás si na něm alespoň jednou v životě touží zahrát. Na začátku července je ideální příležitost, místo ledu je na hrací ploše umělohmotný povrch. Hlinkův stadion je navíc skvělým místem, kde načerpat energii vítězů do další sezony," usmívá se František Bílek.

Úvodní buly zápasu vhodní teplická modelka Viktorie Jindrová, zápas bude streamovat živě Ziku TV.