„Přesně takhle někteří rodiče uvažují," souhlasí Miroslav Pokorný, trenér Kickbox Klubu Kosagym Teplice, který za dlouhá léta praxe vychoval nejednoho mistra světa. Více než vavřínů ze slavných soutěží si ale váží toho, že dokázal zformovat nejen tělo svých svěřenců, ale hlavně jejich ducha.

„My dáme hlavně na to, aby mezi dětmi bylo fair play, k tomu je vedeme především. Kickbox je vhodný například pro hyperaktivní děti. Rodiče neví, co s nimi, my se jim snažíme dát určité mantinely, učíme je respektu ke druhému, sportem se navíc perfektně zklidní. Náš klub je jedna velká rodina, závodníci se povzbuzují navzájem, my k nim máme individuální přístup," říká Pokorný na úvod.

KDY SE NÁBOR BUDE KONAT?

Nábor nových členů, dětí od 6 do 15 let, bude probíhat tuto neděli 11. prosince  (10 – 12 hodin) a pak hned v úterý 13. prosince (17 – 19 hodin) v trnovanské sokolovně. „Zájemci vyjdou po schodech nahoru a pak hned doleva, tam nás najdou. Stačí když si s sebou vezmou tepláky, tričko,sportovní obuv. První trénink samozřejmě bude seznamovací, vše bude formou hry. Představíme sport jako takový, jeho techniky. K dispozici máme zkušené instruktory. Zájemci si budou moct prohlédnou naše prostory, disponujeme šatnami, sprchami, kabinami, sociálním zařízením a pochopitelně tělocvičnami," zve do areálu TJ Hvězda Trnovany Miroslav Pokorný.

ZDENKO FRŤALA BUDE U TOHO

Tváří náboru je fotbalový trenér Zdenko Frťala, aktuálně lodivod druholigového Varnsdorfu, který kickboxu propadl. „Pro mě je to skvělý doplňkový sport, který mi pomáhá ve všech směrech. A nejen mě, i své svěřence, například v Jablonci, jsem ke kickboxu přivedl, hodně jim pomohl," říká bývalý hráč Teplic, nyní výborný kouč.
„Budu se na setkání s nováčky moc těšit. I můj syn se v mládí dal na kickbox a musím říct, že mu do života hodně dal."