Trenéra, můžete zhodnotit letošní sezonu? Ze sedmi kol čtyři výhry a tři porážky, kladná bilance. Celkově čtvrté místo. To těší?

Cíl klubu byl udržet se v lize. To jsem řekl hráčům před sezonou. Mým osobním cílem bylo skončit mezi Top 4, což se podařilo. (úsměv)

Do druhé tenisové bundesligy jste vstupovali coby nováček. Spíše se čekalo, že budete bojovat hned od začátku o záchranu. V samotné soutěži jste si však povětšinou počínali jako ostřílení mazáci. Která výhra nad silnými týmy těší nejvíce?

Nejvíce asi těší poslední výhra na 1.FC Nürnberg 5:4, kde se o našem vítězství rozhodlo až v posledním utkání v champions tiebreaku 10:8. Tím jsme se udrželi najisto v lize a navíc jsme porazili nejsilnější mančaft ligy. Sportovně musím uznat, že nám v toto duelu přálo štěstí.

Když se podíváme na statistiky jednotlivých kol, tak všechny vaše výhry byly těsné 5:4 na zápasy. Totéž platí o prohrách. (vyjma posledního utkání, pozn.red.) O čem to svědčí?Tenisový klub BW Dresden Blasewitz

Liga byla letos velmi vyrovnaná. Na všech pozicích 1-6 se bojovalo, většinou rozhodovaly nervy a rozdíl dvou míčů v tie breaku. Zkrátka hrálo se až do konce.

Už dříve jste říkal, že hodně sázíte na tým. Co to v praxi znamená méně individualit a více obětavých hráčů, kteří jsou pozitivní do kabiny?

Dobrá atmosféra v týmu, bojovnost a vysoké nasazení pro tým jsou hlavní důvody našeho úspěchu. V neposlední řadě při výběru hráčů do týmu nesázím na hvězdy, ale na pracovité hráče.

Jak moc se hodí při koučování jednotlivých zápasů vaše schopnosti sportovního psychologa. V dnešním sportu je trénování hlavy stejně důležité jako trénování fyzičky, herních dovedností, taktiky?

Tenis je o hlavě, proto jsem si doplnil vzdělání o personální coaching. Díky tomu mužů lépe hráči regulovat psychické stavy a to se promítne většinou kladně v rozhodujících momentech. Sportovní psycholog, mentální coach či personální coach má ve vrcholovém sportu významné místo, jelikož psychická odolnost se dá natrénovat. Bohužel bez ní se maximálního výkonu nedosáhne. Je velkou výhodou pokud psychologicky poradce danému sportu rozumí.

Jaká bude další sezona, co plánuje klub? Jaký bude mančaft? Chcete udržte stávající jména, či budete nějak soupisku obměňovat?

Po vyhodnocení sezony a jednotlivých hráčů s manažerem klubu, můžu říci, že lehké změny budou. Pokud si dáme za cíl postoupit do první bundesligy, tak budeme muset upravit smlouvy, aby naši nejlepší hráči hráli všechna utkání.

Tomáši, co Vás čeká po konci sezony? Pojedete do Teplic na nějaké dny?

Poslední dva týdny jsem ještě absolvoval turnajovou cestu po Německu s mladšími tenisty klubu a teď už mám zasloužený odpočinek s rodinou. Do Teplic a do Ústí pojedeme navštívit naši širší rodinu a naše kamarády. Moc se na to těším.(kos)

V sestavě Blau-Weiß v letošní sezoně byli: Marek Michalička, Lubomír Majšajdr, Christian Haupt, Michal Franěk, Michal Šmíd, Uladzimir Ignatik, Juraj Masar či česká naděje Adam Pavlásek.