V přeplněném Malém sále Krušnohorského divadle fotbalisté Teplic triumfovali i v kategorii kolektivů, a to jak mezi dospělými, tak i mezi mládeží; druhé místo získali díky Michalu Bílkovi také v kategorii „mládež – jednotlivci".

Klub ze Stínadel měl v desítce dva zástupce, za prvním Vachouškem byl třetí Ljevaković. Dva reprezentanty měl mezi TOP deseti nejlepšími sportovci Teplicka překvapivě také hokejbalové Rondo Teplice.

Slavnostním galavečerem provázel Radek Šilhan, zazpívali Lešek Semelka a Andrea Mea

DOSPĚLÍ – JEDNOTLIVCI

1. Štěpán Vachoušek (FK Teplice) – Když hrály na podzim Teplice bez Vachouška, nebylo to ono. Jak dlouho se žlutomodří budou ještě moct na služby zkušeného špílmachra spoléhat? Nedávno Štěpán prohlásil, že ho fotbal stále ještě baví, miluje ho, má k němu úžasný přístup. Příští sezona ale podle Vachouškových slov možná bude jeho poslední, se svými syny, kteří hrají za mládežnická družstva Teplic, si prý určitě už nezahraje. „Nejsem jako Jágr, abych vydržel do pětačtyřiceti a déle," říká s úsměvem.
2. Jana Ziegelheimová (SDM Bílina, kendó) – Má za sebou další velmi úspěšnou sezonu. Byla odstartována obhájeným 1. místem na MČR žen (již pátý rok v řadě) a zároveň 3. místem na MČR v kategorii open; žádné další kategorie v kendó nejsou. Jana Ziegelheimová již téměř 2 roky nebyla poražena ženou v zápase, což je zcela unikátní i na Evropské úrovni. V roce 2015 se konalo MS v Japonsku, na které z organizačních důvodů nejela, ale podařilo se jí vyhrát velice silně obsazený turnaj v Budapešti – Hungary cup, kdy ve finále zdolala i úřadující vicemistryní Evropy z roku 2014. Janě se velmi dařilo na domácích i zahraničních turnajích, a to jak v ženské kategorii, tak i v open kategorích mezi muži. Jen krátký výčet některých turnajů – Technika cup Praha, 1. místo ženy, Sacuki cup Praha – 2. místo open, 1. místo ženy, Donau cup, Vídeň – 1. místo ženy. Jana je až na průběžném 1. místě v aktuálním žebříčku Národního poháru ČR v kategorii ženy a na 4. místě v kategorii open; nominace na MČR pro rok 2016 je pro ni jistá v obou kategoriích.
3. Admir Ljevaković (FK Teplice) – Neúnavný dříč, který je již každoročně oporou teplických barev v nejvyšší soutěži. Kromě skvělé práce v defenzivě přidává také důležité branky. V soukromí je skvělým společníkem. Umí perfektně česky, popovídá si rád u sklenky piva, které má moc rád. Je velkým fanouškem hokejového Litvínova, na jaře prožíval jeho krasojízdu za titulem. Své góly slaví s červenou bambulkou na nose; zdraví tak svého milovaného syna Maka.
4. Petr Veselý (Glassmann TT Teplie, triatlon) – Vyhrál závody Glaassmann Triatlon a Triatlon v Mariánských Lázních. Byl třetí v závodu Hamrman triatlon a čtvrtý v závodu Hopman triatlon. Na mezinárodním závodě Ironman Mallorca obsadil ve své kategorii, muži 25 – 29 let, 10. místo z 1800 finišerů. Oddíl Glassman Triatlon team Teplice dlouhodobě úspěšně reprezentuje a jeho výkonnost má stoupající tendenci.
5. Michal Salák (FC Balticflora Teplice, futsal) – Na jaře se výrazně podílel na krasojízdě Balticflory, kterou zastavila až ve finále Chrudim. Svými výkony si řekl o reprezentační triko, které také několikrát oblékl. Jedná se o typ důrazného pivota, vůdčí typ, své spoluhráče umí pořádně seřvat. V minulosti hrál vrcholově fotbal, dotáhl to až do druhé ligy. Na podzim hrál fotbal za Srbice a futsal za Slavii, patří k jejím oporám. Jeden z nejlepších střelců ligy, na nedávné Euro se ale nedostal, což je paradox.
6. Hakim Saleh (AK Bílina, atletika) – Hakim měl v roce 2015 fantastickou sezónu. Suverénně, stylem start – cíl, vyhrál běh na 800m na Mistrovství ČR v hale i na dráze mezi juniory. Dvojnásobný mistr republiky usiloval dokonce o splnění limitu na ME juniorů, ke kterému mu chyběla necelá vteřina. I tak si ale připsal reprezentační start a to na Mannheim Junioren Gala, kde ve velké konkurenci skončil na 6. místě. Zařazení do vrcholového centra mládeže jen podtrhlo úspěšnou sezónu atleta, který svými výkony patří do české špičky i mezi dospělými, kde je aktuálně na 12. místě v průběžných tabulkách.. Trenéři: Jan a Josef Mairichovi.
7. Jiří Zemánek (KK Trnovany, kuželky) – Opora družstva mužů, které hraje 2. kuželkářskou ligu. V uplynulém soutěžním ročníku 2014/2015 byl klasifikován jako třetí nejlepší hráč 2. ligy s průměrem 579 kuželek/zápas a jako druhý nejpotřebnější hráč 2. ligy, když dosáhl na 19 výher z 22 zápasů.
8. Štefan Szebista (SO Zápas Teplice) – Mistr ČR seniorů ve volném stylu pro rok 2015 v kategorii do 86kg, opora stříbrného družstva seniorů v 1. lize seniorů ve volném stylu.
9. Michal Vaníček (HbC Rondo Teplice, hokejbal) – Brankář, který vysokým procentem úspěšnosti zásahů pomáhá svému týmu porážet soupeře s minimálním počtem obdržených branek. Vyznačuje se klidnou povahou, své výtky spoluhráčům tlumočí s rozvahou). Pracuje v mladoboleslavské škodovce, bydlí v Praze.
10. Ondřej Jurčík (HbC Rondo Teplice, hokejbal) – Jedna z největších opor teplického Ronda, mu pomohla dobýt mistrovský titul v 2. Národní hokejbalové lize – Sever. Pro Ondřeje je typický jeho důraz a silové pojetí hry. Dává také důležité branky. Velký úspěch zaznamenal rovněž v dresu litvínovské Vervy, s níž na jaře slavil historický triumf. V hokejovém dresu Litvínova nechyběl v extraligových zápasech téměř tři roky.

DOSPĚLÍ – KOLEKTIVY

1. FK Teplice (fotbal) – Teplický prvoligový tým na podzim opět začal bavit diváky, předvádí ofenzivní fotbal a vysoký pressing. To, že se mu nevedlo výsledkově, je výsledkem přestavby; hra mužstva ještě má své mouchy. Však také na Stínadlech prohlašují, že jsou zatím v roce nula. Poháry a další úspěchy se čekají až později.
2. HbC Rondo Teplice (hokejbal) – Po třetím vítězství v 2. Národní hokejbalové lize se klubu podařilo získat prostředky na 1. ligu. Ve druhé nejvyšší soutěži si na podzim Rondo nevedlo špatně, doma bylo k nepřemožení. Dlouhodobým cílem je postup do extraligy.
3. FC Balticflora Teplice (futsal) – V sezoně 2014/2015 byli Vlci až do finále bez porážky, v boji o titul ale svůj cíl nesplnili a s Chrudimí prohráli 1:3 na zápasy. Před startem nového ročníku prezident klubu Michal Žák svůj tým odhlásil z nejvyšší soutěže, nyní Tepličtí hrají pouze krajský přebor.

MLÁDEŽ – JEDNOTLIVCI

1. Ondřej Vorlíček (1. SQ Teplice, squash) – Mistr ČR do 15 let, reprezentant ČR do 17 a 19 let, 23. místo (ze 72) na ME juniorů do 19 let, 8. místo ME družstev juniorů do 17 let, 2. místo MČR družstev do 19 let, v Evropském žebříčku do 15 let – 2. místo, potom do 17 let – 4. místo, v českém žebříčku 2. místo v kat. do 17 i 19 let, turnaje ESF – vítěz turnaje ve Vídni, 2. místo Praha, 3. místo Itálie a Mälmo, vítěz několika „A" turnajů juniorů v ČR 17 a 19 let, hráč 1. ligy za „A tým" 1.SQ Teplice.
2. Michal Bílek (FK Teplice, fotbal) – Věkem ještě dorostenec, ale je již stabilní součásti týmu v Juniorské lize. Defenzivní záložník budoucnosti. Jeho tatínek chytal extraligu hokeje za Kladno.
3. Josef Balcar (Klub sportovního šermu Teplice při TJ Lokomotiva Teplice) – Výborný sportovec se skvělým charakterem, stává se oporou oddílu při práci s těmi nejmenšími šermíři. Na MČR kadetů byl druhý, v kategorii juniorů získal čtvrté místo. Účast na MS Taškent – 28. místo, účast na ME Maribor 48. místo., v sezoně, 2015/2016 zařazen do vrcholového střediska mládeže a reprezentačního družstva, účast na světovém poháru juniorů, aktuálně 5. místo v MČR v kategorii juniorů.

MLÁDEŽ – KOLEKTIVY

1. FK Teplice U 19 (fotbal) – Teplický dorost na podzim válel v nejvyšší domácí soutěži. Trenér Lukáš Přerost vytáhl tým do horních pater tabulky, kde se pevně drží. Soutěži kraluje suverénní Sparta, se kterou se Tepličtí snaží ve vzájemných zápasech rovnat.
2. TJ Lokomotiva Teplice (běžecké lyžování) – Štafeta na 3 x 3 km klasicky ve složení Hugo Pechar, Martin Šístek a Martin Jeřábek získala bronzovou medaili na Mistrovství ČR starších žáků Vrchlabí. TJ Lokomotiva Teplice postavila na Mistrovství ČR štafetu, do které vkládala naděje na dobré umístění. Přesto, že další úspěšný kandidát do štafety Matouš Kotz onemocněl, dokázali chlapci v náročné konkurenci 28 štafet vybojovat bronzové medaile!
3. 1. SQ Teplice U19 (squash) – Družstvo obhájilo stříbrné medaile na MČR družstev juniorů v Praze (Hanka Matoušková, Filip Richtarech, Ondřej Vorlíček).

TRENÉR ROKU

Belo Svitek (SO Zápas Teplice) – Vede tým dospělých od roku 1984 a od roku 1999 v 1. zápasnické lize seniorů je vždy na medailových pozicích. Získal s týmem 17 medaili v řadě. Zároveň je i svazovým šéfem, má moc rád fotbal, sleduje s nadšením i ostatní sporty.

VETERÁN ROKU

Libuše Beránková (Glasmann TT Teplice – triatlon) – Ve své kategorii získala 1. místo v Českém triatlonovém poháru, kdy tři závody tohoto podniku vyhrála a dvakrát byla druhá. Vyhrála další tři závody v kategorii Hobby, Malý vlčí triatlon, Hopman a CTP Doksy Race. Mimo to se zúčastnila několika běžeckých závodů, přičemž vyhrála extrémní závod Krušnohorský Everest a v sérii běhů BĚKODO skončila po 11 startech, na celkovém 10. místě. Zúčastnila se i dvou cyklistický závodů, na Memoriálu Fanyho Štencla obsadila druhé místo a na časovce VLK Hrob – Bouřňák místo třetí. Jela i závod běžeckého lyžování Krkonošská 30 a skončila pátá.

HANDICAP

Petr Vrátil (TJ Nola Zdravotně postižených Teplice) – Třetí v oštěpu na MS v Doha výkonem 46,17 m. Ve své doplňkové disciplíně, vrhu koulí, skončil výkonem 11,86 těsně pod stupni vítězů na čtvrtém místě. Navíc si tak zajistil místo na paralympijských hrách v brazilském Riu. Jeho žena je také paralympijská reprezentantka. Je rozvedený, má dceru a žije se svojí partnerkou ve Stupicích. Působí i jako trenér. Na paralympiádě byl třikrát.

SPORTOVNÍ HVĚZDA DENÍKU

Štěpán Vachoušek (FK Teplice) – Bývalý reprezentant ČR, mistr Evropy do 21 let, účastník EURA 2004. Obdivuhodně se dokázal vrátit po těžkém zranění v roce 2014 (přetržená Achillova šlacha) a je nepostradatelným lídrem prvoligového týmu. Dokáže zúročit všechny zkušenosti z prestižních zahraničních angažmá, mj. v Olympique Marseille. Podzim mu vyšel parádně.

CENA FAIR PLAY

Jaromír Pilous (Hakim Teplice, volejbal) – Přihlásí se k porušení pravidel ve chvíli, kdy rozhodčí neumí přesně určit chybujícího hráče (dotek sítě při skupinovém bloku), gestem naznačí „dobrý" či míč mimo hřiště (out). Hlásí se k tečovanému míči. Svými výroky uklidňuje spoluhráče při volejbalové amatérské soutěži VOSA. Hlavní plus: řadu let vede své žákovské svěřence k respektu k soupeři a rozhodčího a k férové hře.

CENA JOSEFA MASOPUSTA

Miloslav Hereit (bývalý fotbalista, později trenér fotbalu i hokeje) – 18. února bude slavit 86. narozeniny. Jako aktivní hráč byl známý svou zarputilostí. Byl velmi platný člen týmu DPG Hrdlovka, která ve svých nejslavnějších letech hrála II. ligu. Po sloučení Hrdlovky s Osekem začal práci s mládeží. Jeho kvalit si všimli i v Teplicích, angažovali jej pro svou juniorku. Zde působil mnoho let, jeho rukama pošlo nespočet hráčů, kteří se uplatnili ve vyšších soutěžích. Souběžně působil ve stejné funkci v Oseku. Držitel ceny Dr. Václava Jíry. Vychoval celou řadu ligových hráčů i reprezentantů. Část svého života strávil jako trenér hokejového oddílu CHZ Litvínov, kde se též věnoval mládeži. Pod jeho vedením rostli například Jiří Šlégr nebo Robert Lang. I nyní trénuje , a to oseckou fotbalovou mládež. Pro svou skvělou práci s mládeží je pro mnoho trenérů vzorem. Ač je znám svou přísností, nejdůležitější pro něj zůstává radost ze hry. Je zřejmě nejstarším aktivním trenérem ve střední Evropě.