V prvních kolech si Ondřej, student teplického gymnázia, které mu při vícedenních turnajích dopřává režim individuálního studia, poradil se Cedricem Baumgartnerem ze Švýcarska (3:0), Tomem Schreursem z Nizozemí (3:1) a ve čtvrtfinále Matoušem Sochůrkem (3:0). V semifinálovém zápase se rozhodovalo, zdali si Vorlíček v tomto roce zahraje své třetí finále na turnaji Super Série. Po výborném výkonu proti Roko Vončinovi z Chorvatska (3:0) bylo jasné, že se do vysněného finále dostal. V něm se druhý den utkal se Scottem Gillandersem stejně jako ve finále letošního lednového Czech junior Open, kde Scotta porazil. Tepličan měl velkou motivaci oplatit svému sokovi semifinálovou porážku ze zářijového Nordic Junior Open.

Utkání pro Vorlíčka nezačalo dobře, smolně prohrál první set 9:11. V dalším průběhu ale postupně začal Scotta svou nátlakovou a skoro bezchybnou hrou přehrávat. Nakonec si po padesáti minutách díky výhře 3:1 (9:11, 11:6, 11:7, 11:4) mohl užívat pocity vítěze.

V letošním roce to bylo už třetí Vorlíčkovo vítězství (Curych, Praha, Riccione) na evropské tour. K tomu ještě přidal jedno druhé (Hamburk) a jedno třetí místo (Malmö).
Skvělým výkonem v Curychu Ondřej potvrdil svou pozici evropské juniorské jedničky v kategorii chlapců do sedmnácti let, kterou drží již od února.

Nejúspěšnější juniorský sportovec Teplicka pro rok 2015 bude zajisté i v nastávajícím ročníku tradiční ankety horkým favoritem na obhajobu loňského triumfu.

Jeho další program? Po krátkém odpočinku absolvuje vánoční soustředění v Ostravě, kde se bude spolu se svým spoluhráčem z české reprezentace Vikim Byrtusem, se kterým letos získali stříbrné medaile na ME družstev v Belgii, a pod dohledem trenéra Jana Mutiny, připravovat na British Junior Open. Neoficiální mistrovství světa startuje 2. ledna v anglickém Sheffieldu.