VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Chystá se 10. ročník soutěže o nejlepší dobroty v kraji

Ústecký kraj - Výrobky a výpěstky budou opět soutěžit v několika katagoriích. Mají zvětšit chuť lidí na kvalitní regionální potraviny.

12.3.2017
SDÍLEJ:

Ilustrační foto.Foto: DENÍK/archiv

Okresní agrární komora Most vyhlásila další ročník soutěže Nejlepší potravinářský výrobek Ústeckého kraje - Kraje Přemysla Oráče. Soutěž je určena všem regionálním výrobcům potravin, zpracovatelům a zemědělcům Ústeckého kraje.

„Cílem je stejně, jako v minulých letech, podpořit poptávku po kvalitních českých regionálních potravinách, přesvědčit spotřebitele, že u potravin není důležitá pouze cena, ale také jejich kvalita, čerstvost a původ," řekla Ludmila Holadová, ředitelka Okresní agrární komory Most s tím, že se jedná o jubilejní 10. ročník.

Podle Holadové může každý výrobce do soutěže přihlásit neomezený počet svých výrobků. Agrární komora přijímá přihlášky do soutěže do 18. dubna.

Nejlepší salám? Z Mostu

Michal Ježek, majitel Uzenářství Ježek z Mostu, převzal ocenění za Krušnohorský salám.Mezi oceněnými v loňském ročníku byl i Michal Ježek, majitel uzenářství z Mostu, který získal ocenění za nejlepší masný výrobek, tepelně opracovaný. Tím byl Krušnohorský salám. „Jsem za to rád. Pro mě ocenění především znamená, že se salám více prodává a v neposlední řadě je více práce," prozradil výrobce uzenin.

Loni se o získání krajské značky ucházelo 254 výrobků od 56 výrobců, což bylo nejvíce z celé ČR. Mezi oceněnými výrobky byly kromě Krušnohorského salámu také Šebestiánské šrůtky, farmářské žervé, které je produktem I.H. Farm Louny, nebo Špaldový řez z Pekařství Oertelt z Mostu.

Psali jsme také: Na Mostecku dělá nejlepší tlačenku Miroslav Mandinec!

Stejně jako v minulosti si vítězové v jednotlivých kategoriích převezmou ocenění při zahájení výstavy Zahrada Čech v Litoměřicích. Letos to bude v pátek 15. září. 

Oceněné výrobky v roce 2016:

Salámy, šunky apod.:
Krušnohorský salám - výrobce Uzenářství Ježek

Párky, špekáčky, atd.:
Šebestiánské šrůtky - výrobce Hajšo Hora Sv. Šebestiána

Sladké pečivo:
Špaldový řez - výrobce Pekařská Oertelt Most

Sýry, včetně tvarohu:
Bio tvrdý ovčí sýr (mimořádné ocenění) - výrobce I. H. Farm Louny

Mléčné výrobky (ostatní):
Farmářské žervé - výrobce I. H. Farm Louny

Ovoce a zelenina v čerstvém stavu:
Kolekce cibule - výrobce Michal Ryšavý Račetice

Autor: D.Edvard Beneš

12.3.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Zdeněk Pfeifer u ústeckého krajského soudu.
6

Byla to nepříjemná životní zkušenost, říká mladík o styku s nakaženým HIV

Luboš Slovák, člen hnutí Limity jsme my, ukazuje, jak si elektřinu vyrábějí pomocí solárních panelů

Ekologičtí aktivisté kempují v Horním Jiřetíně. Dělají si i vlastní elektřinu

Z chaty rodinný dům – proměna je možná, ale má svá úskalí

Přestavba víkendové chaty na rodinný dům je v Čechách celkem obvyklá věc. Jenže ne vždy to funguje. Bohužel ne vždy totiž investor pochopí, že trvalé bydlení potřebuje něco jiného než chata. Pojďme se podívat na zajímavý návrh rekonstrukce chaty na moderní rodinný dům.

Mladý chmaták chtěl ukrást přepravky s pivními lahvemi

Teplice - Teplická police řeší krádež v areálu teplického velkoskladu.

Železnice je bezpečnější než silnice

Ústecký kraj /HLASUJTE/ - Velký nárůst počtu osobních automobilů ulevil železniční dopravě. Ta má dál podle expertů nezastupitelné místo. 

Práce na zateplování domu s pečovatelskou službou pokračují

Duchcov - Koncem března začal stavební ruch v okolí domu s pečovatelskou službou v ulici Družby.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies