Podle mostecké policejní mluvčí Ludmily Světlákové senior na konci minulého týdne úmyslně potřísnil zatím neznámou látkou dvoje dveře v pečovatelském domě, které vedly k místnosti personálu. V přízemí objektu museli zasahovat hasiči. Dveře se vznítily a chodbou se šířil kouř.

"Tímto jednáním došlo k ohrožení nejméně sedmi osob obývajících objekt a bez zásahu hasičů by mohlo dojít k ohrožení obyvatel celého domu, kde jsou ubytováni senioři," řekla Světláková.

Podle městské policie muž založil požár v pozdních nočních hodinách. "Mezitím, co hasiči dohasili požár kanceláře, hlídky městské a státní policie provedly odvětrání společných prostor. Dvaašedesátiletého muže s opálenými vlasy a knírem, který se nacházel na chodbě domu, si převzala přítomná hlídka Policie ČR," uvedla mluvčí strážníků Ilona Kozlová. 

Požár se obešel bez zranění, škodu policie vyčíslila na 20 tisíc korun. "Podezřelý byl na místě činu zadržen policisty, dechovou zkoušku a odběr biologického materiálu odmítl. Policie do vyšetřování přibere znalce z oboru zdravotnictví," uvedla Světláková. Muži hrozí podle právní kvalifikace případu až osm let vězení.

Další případ

Policie v úterý večer vyjížděla do centra Mostu, kde v ulici J. Skupy policista v civilu přistihl muže a mladíka, kteří u sebe měli sklenici, asi 15 cm vysokou, s obsahem neznámého prášku a kterou se snažil jeden z nich zapálit. To se mu nakonec díky zákroku policisty nepodařilo. Poté co je policista oslovil, se mladší z dvojice dal na útěk. Starší muž byl následně hlídkou policie převezen na oddělení k podání vysvětlení.

"Na místo byl přivolán policejní pyrotechnik, který láhev s neznámou látkou zajistil a odvezl k provedení analýzy obsahu," uvedla mluvčí policie.

Policie ve středu ráno zadržela mladistvého, který z místa utekl.