Nejcennější kov zde vybojoval Tomáš Sobecký ze stanice Ústí nad Labem v zápase řecko - římském. Jeho kolega Jan Hocko má střírnou medaili ve volném stylu.

Hasič z Ústí nad Labem Tomáš Sobecký se v těchto dnech účastní se svými kolegy Janem Hockem, Josefem Kroupou a Janem Šepsem z Varnsdorfu této vrcholné hasičské a policejní sportovní akce v USA.

ÚSĚPCH V DĚJIŠTÍ OLYMPIÁDY 2028

"Světovým hrám vévodí disciplína TFA, což znamená Nejtvrdší hasič přežije a soutěží se v řadě dalších disciplin jako je právě zápas řecko – římský a volný, závod na horských kolech v náročném terénu a v mnoha jiných," vysvětlil Lukáš Marvan, mluvčí krajských hasičů.

Jen pár dní před triumfem Tomáše Sobeckého se rozhodlo, že právě Los Angeles uspořádá letní olympijské hry v roce 2028. Na opravdové olympiádě jsme už také kdysi slavili zlato.

V roce 1972 ho pro tehdejší Československo vybojoval Vítězslav Mácha. Na stejných hrách skončil teplický zápasník Miroslav Janota těsně pod stupni vítězů na čtvrtém místě. Od té doby naši zápasníci tak výrazný mezinárodní úspěch již nezaznamenali.

Hasiči z Varnsdorfu se připravují na světové hry.
FOTO: Jedeme si pro medaile, říkají hasiči mířící na světové hry do Los Angeles

Hasič Tomáš Sobecký z Ústí nad Labem je zlatý na Světových hasičských a policejních hrách v USA.Zdroj: archiv HZS ÚK