A odstartují ve velkém stylu. Na samotný úvod vystoupí oblíbená popová skupina Mandrage, známá hlavně díky hitům Šrouby a matice nebo Hledá se žena.

Kromě muziky však na 8. ročníku Pivních slavností nebude chybět široká nabídka nejoblíbenějšího českého moku. Představí se malé, mini, střední i velké pivovary, kterých je přihlášených dohromady pětadvacet.

„Pivovary se obměňují, a to nás těší. Slavnosti vyhledávají stále nové značky, především díky referencím kolegů, kteří se zúčastnili v předchozích letech. Pro návštěvníky máme připravené soutěže, které nabádají k ochutnávkám, vyhodnotíme stánek, u kterého se nejlíp pije a chybět nebude ani soutěž O nejdelší komín z kelímků,“ popsala ředitelka pořádajích Městských kulturních zařízení Věra Kmoníčková.

Koncert skupiny Mandrage začne na Mírovém náměstí od 13 hodin. Vstupné bude 100 korun a v jeho ceně bude i vstup na Pivní slavnosti. Kdo přijde po koncertu, bude mít vstupné na Pivní slavnosti o 20 korun levnější. Děti do 110 centimetrů mají vstupné na slavnosti zdarma, děti do 15 let a důchodci pak zaplatí 60 korun.

Program:
13:00 Mandrage
14:45 Zelenina
16:45 Švejk Band
18:45 Wanastowi Vjecy revival
20:45 Ferit

Zámecké vinařství Třebívlice.
Vinaři čekají dobrou úrodu. Révě se daří, bude i burčák