„Rozhodnutí vzniklo kvůli tlakům dozorčí rady a problémům ve spolupráci s ní. Nehodlal jsem již tedy okrádat rodinu o čas, který jsem věnoval na řešení věcí v zoo, bohužel právě s dozorčí radou," uvedl Moudrý, který s ústeckou zoo spolupracoval od svých 16 let.

„Kdybych neměl rodinu a byl bez závazků, tak se situací samozřejmě zabývám dál, ale přišlo mi už, že to nikam nevede. Co se týká spolupráce s městem, za celou dobu nemám důvod si stěžovat," dodal Moudrý s tím, že v dozorčí radě měl potíže zejména s exředitelem Bořkem Voráčem. 

DOZORČÍ RADA O REZIGNACI NEVĚDĚLA

V dozorčí radě momentálně sedí tři bývalí ředitelé zahrady, Václav Poživil, Tomáš Kraus a právě Bořek Voráč. Ten je odchodem Moudrého překvapený. "Vůbec o tom nic nevím, musím si to ověřit. Žádné tlaky dozorčí rady na ředitele jsem nezaznamenal, pouze jsme chtěli vysvětlit některé věci týkající se použití jednotlivých účelových prostředků a jejich čerpání. To je naše právo a povinnost. Viděl jsem například, jak byly zadávány jednotlivé zakázky, ale vůbec už o tom nemám žádné vyhodnocení. Jestli si někdo myslí, že dozorčí rada je tu od toho, aby na všechno kývala a nechtěla k ničemu vysvětlení, tak je to trochu omyl," reagoval Voráč. 

Ani Tomáš Kraus prý od ředitele žádnou informaci o rezignaci neobdržel. „To, že jsem panu řediteli, samozřejmě vždy oficiálně a s patřičným odůvodněním, vytýkal některé jeho dle mého názoru chybné kroky, považuji za zcela běžné a standardní. Pokud by snad právě to pan Moudrý považoval za ony "tlaky", které ho vedly k rezignaci, pak za sebe říkám, že bych to musel považovat za velmi obtížně pochopitelné, přesněji iracionální," sdělil Kraus.

RADNÍ MIMOŘÁDNĚ JEDNALI

Magistrát kvůli chybějícímu šéfovi zoo svolal ve středu mimořádné jednání rady města. „Rada pověřila řízením zahrady dosavadního zástupce ředitele Romana Končela, a to s platností od 3. března 2017 do doby jmenování nového ředitele organizace," uvedla vedoucí Kanceláře primátorky Dana Gloserová s tím, že radní uložili vedoucímu Odboru městských organizací a školství Magistrátu Ústí zpracovat a předložit k projednání vypsání výběrového řízení na pozici ředitele zoo včetně členů výběrové komise a jejich náhradníků.

Čtěte také: Zvíře může i po své smrti nést zajímavé poselství

Ústecký zastupitel Štráchal dostal místo v zoo, podle opozice trafiku