„Počkal, až si půjdu lehnout. Uvařil si vodu v rychlovarné konvici a tu mi vylil do obličeje, na krk a ramena,“ popisuje popálená Markéta, co se stalo.

PROSÍ VEŘEJNOST O SDÍLENÍ

Svůj zážitek zveřejnila na vlastním facebookovém profilu, včetně fotografií z nemocnice, kde byla hospitalizována s popáleninami. Zároveň na facebooku prosí veřejnost o sdílení, aby se její hrůzný zážitek dostal mezi nejvíce lidí.

Fotografie, na kterých je vidět, co vařící voda na jejím těle udělala, se začaly rychle šířit po sociální síti. Případem se zabývá teplická kriminálka.

Podle její mluvčího Daniela Vítka se policie o zranění ženy dozvěděla v sobotu 8. července, hodinu po půlnoci.

Policie žádá o pomoc při pátrání po Jaroslavu Rejmanovi.
Vyhýbá se trestu. Pomozte policii při pátrání po muži z Krupky

„47letý muž polil svou manželku vroucí vodou po předchozí slovní rozepři. Žena utrpěla zranění v horní části těla, která si vyžádala hospitalizaci na traumatologickém oddělení,“ konstatoval Vítek.

DO SOUDU ZŮSTAL NA SVOBODĚ

Policisté za to muže obvinili z těžkého ublížení na zdraví ve stadiu pokusu. Na soud, který mu určí trest, bude čekat na svobodě.

Popálením ženy skončila večerní oslava jejích čtyřicátých narozenin. Markéta to ve svém vyjádření na facebooku přičítá žárlivosti ze strany manžela či pocitu méněcennosti pod vlivem omamných látek. Popsala, jak se vše seběhlo.

„Zbaběle se rozhodl, že když on musí žít s hendikepem, tak já budu taky. Voda v konvici se vaří 2-3 minuty, nejednalo se tedy o afekt, ale o promyšlený plán,“ spekuluje o incidentu opařená žena z Hrobu.

„Rychle jsem v šoku utekla. Následně jsem si uvědomila, že nemám jak si zavolat pomoc, a proto jsem se musela vrátit. Bála jsem se, co se bude dít. Stál uprostřed místnosti s mou kabelkou a řval: Nestěžuj si a nedělej scény! Poté mě ještě několikrát udeřil. Všimla jsem si jeho telefonu na stole. Rychle jsem ho sebrala a utekla pryč. Schovala jsem se mezi zahrádky a zavolala na 112. Pak přijela policie,“ uzavřela poškozená.

Josef Provazník, který si za majetkovou trestnou činnost odpykává tříletý trest ve věznici v Novém Sedle, v Drahonicích pracuje téměř každý den.
Věznice na severu Čech přetékají. Jen Teplice a Liberec mají ještě volno

Úmyslná popáleníPřípady úmyslného popálení se ve statistikách teplické policie příliš nevyskytují. V České republice je aktuálně znám případ, kdy žena měla úmyslně opařit své dítě.
Napustila dětskou vaničku vroucí vodou a ani ne půlroční dítě do ní položila. Od prvních výslechů, kdy policistům podepsala i protokol, že vše udělala schválně, se její výpověď ale postupně měnila až k té, že dítěti ublížit vůbec nechtěla. V květnu jí soud za to dal podmínku.