Protože tepličtí policisté v uplynulých týdnech zaznamenali zvýšený počet vloupání do motorových vozidel v Teplicích, přijali určitá opatření, na základě kterých se jim podařilo dopadnout právě tyto dva zloděje.

V průběhu několika dnů se společně vloupali do čtyř aut. Dvě z nich vykradli, jedno se pokusili neúspěšně ukrást, protože nenastartovali. Se čtvrtým už odjeli. Kradeným autem pak přijeli k teplické restauraci, do které se vloupali a odnesli si z ní dvě pokladničky s tržbou. Za volantem se vystřídali a to i přesto, že mají oba zákaz řízení.

ZAVÍRÁK, SLUNEČNÍ BRÝLE…BRALI DOSLOVA VŠECHNO

Kromě toho, že kradli společně, věnovali se této činnosti i „sólově". Starší muž je podezřelý, že se vloupal do nejméně tří dalších aut, ze dvou pak odcizil autorádia, ale i sluneční brýle, zavírací nůž a další věci, které se dají na „černém trhu" zpeněžit.

Mladší muž také nezahálel, okradl například svou sestru, u které bydlel, o notebook, nebo známého muže, ke kterému nastoupil do auta o mobil. Je také podezřelý, že v jedné z teplických restaurací odcizil ze šatní skříňky šest set korun.

Oba jsou policistům dobře známými recidivisty, starší už byl v minulosti odsouzen 15krát, jeho mladší komplic stál před soudem v osmnácti případech. Nyní jsou oba ve vazbě, kde čekají na soud. Hrozí jim další tři roky pobytu za mřížemi.