Hned z několika trestných činů policie podezírá trojici mužů z Teplicka ve věku 48, 27 a 20 let. Nebyli to rozhodně žádní nováčkové, přesto při krádežích udělali hodně chyb, které se jim nakonec staly osudnými. Jednomu na policejní stanici vypadla ukradená platební karta z ponožky, kam si ji schoval. Dalšímu se při útěku před ostrahou prodejny, ve které kradli, protrhla igelitka a vypadly z ní odcizené mražené kachny.

Začalo to v Oseku, kam koncem ledna skupina zlodějů přijela s tím, že si v místním obchodě vezmou bez zaplacení nějaké zboží. „Zatímco dva mladší muži čekali v autě před obchodem, nejstarší z nich šel dovnitř. Prodavačky ale od pohledu podezřelého muže nespustily na krok z očí, a tak se mu žádné věci z regálů ukrást nepodařilo,“ popisoval počínání zlodějské partičky v Oseku mluvčí policie Daniel Vítek. S prázdnou ale z prodejny dotyčný neodešel. Podařilo se mu nakonec využít u východu nepozornosti jedné ze zákaznic a vzal jí z košíku kabelku. Vyběhl s ní ven, kde už v nastartovaném autě čekali jeho kumpáni.

Adéla Částková a Adam Mišík casting v obchodním domě Olympia doprovodí.
Chcete se stát Miss Czech Republic? Přijďte na casting

Dlouho si ale lupu neužívali. Krátce po ohlášení krádeže je zadrželi duchcovští policisté. Celá osádka vozidla skončila na služebně. Při výslechu uvedli, že ukradenou kabelku vyhodili po cestě do popelnice v Lahošti, kde ji policisté později také našli. K usvědčení pomohla policistům také chyba jednoho z nich. „27letému muži při prohlídce vypadla odcizená platební karta z ponožky, kam si ji před policisty schoval,“ vylíčil Vítek.

Když posléze kriminalisté prověřovali pachatele, přivedlo je to k dalším případům.

Zloděj se chtěl prát s ostrahou

Tato skupinka kradla v obchodech, přičemž se jim vždy podařilo utéci. Ale byli to právě oni, kdo nedávno ukradl několik čokolád a vodku v marketu v Duchcově. Když je chtěl zastavit pracovník ostrahy, jeden z lapků ho dokonce fyzicky napadl.

Podle podobného scénáře kradli ještě jednou v Oseku. Zatímco mladší muž zase čekal venku v nastartovaném autě, starší v supermarketu odcizil šampóny a dvě mražené kachny. Když ale pak utíkal před pracovníky prodejny, potkala ho smůla. Roztrhla se mu igelitka a celý lup mu vypadl na silnici.

Ilustrační foto
Ženy připravily stát o desetitisíce, podváděly s příspěvky na byt

A to stále nebylo vše. Vyšetřování poukázalo také na to, že nejstarší muž a vůdce celé skupiny, který už byl v minulosti několikrát ve vězení, koncem listopadu okradl v Litvínově svou družku. Vzal kabelku s peněženkou a doklady, ukradl i uzeniny v litvínovském supermarketu.

„Recidivista čelí obvinění z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Na soud, u kterého mu hrozí verdikt až tříletého vězení, bude čekat ve vazbě,“ uvedl mluvčí policie Daniel Vítek.

K soudu půjdou i jeho dva spolupachatelé. Ti zůstávají zatím na svobodě.