Ještě před samotným zahájením líčení bylo před soudní síní rušno. Matka jedné ze znásilňovaných dívek totiž nevydržela pohled do očí obžalovaného muže a omdlela. Její výslech se proto uskuteční bez mužovy přítomnosti v soudní síni.

Sexuálního násilí se měl senior dopouštět od loňského března do října na šesti a osmileté holčičce. Senior podle obžaloby v řadě případů nutil starší z dívek, aby si lehla, svlékla se a osahával její genitálie. Opakovaně k sexuálnímu uspokojení využíval ruky i svého pohlavního údu, a užíval i dalších praktik.

U Krajského soudu začalo líčení se Zdeňkem Hryščenkem, který na Střekově ve speciálně upravené garáži věznil dva mladistvé.
Garážový únosce stráví 16 let za mřížemi. Čeká ho i pobyt v ústavu

V obžalobě státní zástupce uvedl, že po dítěti požadoval, aby se dotýkalo jeho pohlavního údu. Dívka také měla opakovaně přikládat jeho penis ke svým genitáliím.

Podobně se choval i k druhé dívce, jen méně často. Vyšetřování začalo díky tomu, že jedna z dívek se svěřila třem kamarádkám a své matce.

Muž stanul před ústeckým krajským soudem ve středu. Zdroj: Deník/František Roček

Senior podle státního zástupce „násilím a pohrůžkou bezprostředního násilí nutil k pohlavnímu styku, čin spáchal jiným pohlavním stykem provedeným způsobem srovnatelným se souloží a na dítěti mladším patnácti let." Proto mu podle obžaloby hrozí trest od pěti do dvanácti let.

Obviněný, jenž neměl nikdy problémy se zákonem, tvrdí, že nic z toho, co zaznělo v obžalobě, není pravda. Prý nechápe, proč ho dívky obviňují. Soudní znalci zjistili, že obviněný senior netrpí pedofilií, ani žádnou jinou deviací.

Jedenadvacetiletá žena z Děčína u soudu v Ústí nad Labem.
Rozsudek soudu: Zabila měsíční dcerku, ve vězení stráví žena z Děčína osm let

Hlavní líčení bude před ústeckým krajským soudem pokračovat také ve čtvrtek. Vzhledem k věku dívek a celkovým okolnostem případu bližší informace k okolnostem znásilnění, které zazněly u soudu, nemůžeme uvést.

Senior ze Šluknovska není jediným, kdo se na Děčínsku zaměřil na děti. Dalším je Jaroslav Pulpán, který je nyní ve vazbě. Jeho případ označují kriminalisté za největší kybernetický sexuální útok v České republice. Pulpánových obětí policisté napočítali více než 150, zaměřoval se na dívky ve věku do třinácti let.

Muž stanul před ústeckým krajským soudem ve středu. Zdroj: Deník/František Roček Vyvíjel na ně sexuální nátlak. Za pět let, od roku 2009, jich zneužil 153. Po identitě dalších obětí policisté navíc stále pátrají.

Dívky Pulpán kontaktoval pod smyšlenými identitami a loudil od nich intimní fotografie. Nemusely na nich být ani nahé. Stačilo spodní prádlo. Pak dívky donutil, aby se před webkamerou sexuálně uspokojovaly. Když odmítly, vyhrožoval, že jejich intimní fotografie zveřejní.

Jaroslav Pulpán se před spravedlností skrýval na Slovensku. Jenže měl smůlu, dopadla ho slovenská policie, která ho v pátek vydala do Česka. Pulpán s vydáním souhlasil, před několika měsíci ho policejní eskorta přivezla do Děčína.

Soud na něj uvalil vazbu, ve které čeká na začátek soudního líčení.