V delší dobu už nevyužívaném kostele svatého Bartoloměje ale narazili na zámek. Nicméně touha rozhýbat srdce u vrcholu věže byla veliká, takže se nenechali překážkou odradit.

Dveře do kostelní věže společně vykopli. Zatáhnout za lano ale už nestihli. Na místo během chvíle přijela bezpečnostní agentura a poté i policejní hlídka.

Ilustrační foto.
Manželé v rodinném domě načerno odebírali elektřinu

Zatímco mladší z dvojice se vzdal, staršímu z povedeného dua výtržníků se příliš nechtělo. Policistům, které znal, začal vyhrožovat: „Zabiju ti rodinu. Tu tvoji dceru podříznu u krku," řval na muže v uniformě, kteří ho posléze zadrželi.

POČMÁRAL FASÁDY

Oba „výtečníci" tak skončili na služebně, kde měli vše vysvětlit. Zatímco mladšímu, který měl v dechu 1,4 promile alkoholu, hrozí za přestupek proti majetku maximálně pokuta, starší muž, který „nadýchal" 1,7 promile, zřejmě zamíří před soud.

„Byl obviněn z přečinu vyhrožování s cílem působit na úřední osobu a kromě toho i z poškození cizí věci," uvedl Daniel Vítek z teplické policie.

Věkově starší z dvojice výtržníků totiž toho má na svědomí více. Policie ho totiž podezřívá z toho, že v Teplicích posprejoval fasády několika domů.

„Celkové náklady na uvedení nemovitostí do původního stavu přesáhly částku dvacet tisíc korun. Ke sprejerství se u výslechu přiznal," podotkl Vítek. U výslechu se dotyčný netajil tím, že se rád napije, a právě to ho pak vede k výtržnostem. V případě odsouzení mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Jirka Škuthan se pere s následky těžkého úrazu a ví, že už nikdy nebude chodit.
FOTO: Rockeři a šermíři spojili své síly na pomoc Jirkovi Škuthanovi