Televize z pokojů, nářadí ze sklepa, trezor a další věci v tisícových hodnotách odnesl z jednoho teplického hotelu jeho host. Jak se ukázalo, muž má za sebou bohatou kriminální minulost v českém vězení byl dvanáctkrát, v německém pak šestkrát.

VYRUŠILI HO KOLEMJDOUCÍ

Ještě než ho policisté dopadli, stihl s nožem v ruce přepadnout recepční dalšího hotelu, kde se chtěl pod záminkou dalších krádeží opět ubytovat. A také vykrást restauraci. Tam ho ale vyrušili náhodní kolemjdoucí.

35letý recidivista, který se na Teplicku opakovaně dopouštěl majetkové trestné činnosti, nakonec skončil v poutech a už je za mřížemi.

„Muž je podezřelý, že se v polovině května ubytoval v hotelu, kde se na recepci posléze zmocnil klíčů od jednoho z apartmánů. Z toho pak odnesl televizor v hodnotě šest tisíc korun," uvedl k případu Daniel Vítek z teplické policie.

Ilustrační fotografie.
Pěstí skolil ženu k zemi, pak jí ještě nakopl. A to vše kvůli psovi

Zloděj si při krádeži vypůjčil hotelové povlečení, do kterého televizi zabalil, aby ji mohl z hotelu lépe odnést.V nestřeženém okamžiku pak hotel opustil. O den později se do apartmánu vrátil a ukradl další televizi.

„Ve sklepě si pak ještě přibral dvě vrtačky, trezor a další nářadí za téměř devět tisíc korun," dodal Vítek.

To mu ale nestačilo. Koncem května přišel do recepce dalšího hotelu v centru města a dožadoval se ubytování. Poté, co ho recepční odmítla, vytáhl nůž a požadoval po ní peníze z kasy. Pár stovek, které dostal, mu ale nestačily, proto recepční ukradl ještě mobil a chtěl jí vzít i notebook, o který se s ním chvíli přetahovala.

„Když viděl, že asi neuspěje, utekl jen s penězi a telefonem," popsal mluvčí policie.

CESTA VEDLA PŘES STŘECHU

Už další den se vydal krást znovu, vylezl na střechu restaurace, odkud se oknem vloupal do bytu v prvním poschodí. Ukradl z něj bundu, hodinky, náramky a nože. Chtěl si odnést i elektrickou kytaru, notebook, parfémy elektrický holicí strojek, kytarové kombo, stojan na kytaru a další věci.

„Když ale odcházel, vyrušili ho kolemjdoucí, takže pytel s částí kradených věcí zahodil a utekl," sdělil Daniel Vítek. Muž byl obviněn z loupeže, krádeže a porušování domovní svobody. Soud mu může nadělit až deset let za mřížemi.

Policejní páska - ilustrační foto.
Pád ze 7. patra chlapec nepřežil. Okolnosti policisté vyšetřují

Podobný fígl s prostěradlem už teplická policie letos jednou vyšetřovala, u jiného zlodějíčka.

Dvacetiletý zloděj předstíral v zimě v nemocnici, že se mu špatně dýchá. Nechal se tam hospitalizovat, aby mohl okrádat pacienty na pokojích. Z jednoho z pokojů sebral televizor. Aby nebyl nápadný, zavázal přístroj do prostěradla a spustil ven oknem, kde si ho pak vyzvedl.

„Pokud se někomu povede jedna či dvě krádeže, tak ho to může motivovat. Snadná vidina peněz je velkým lákadlem pro takové typy lidí. U takových lidí chybí zábrany," říká obecně na téma krádeží Marek Polišák, který se zabývá psychologií lidí.

Bohatý seznam krádeží se u dvacetiletého zlodějíčka začal plnit poté, co loni v říjnu vlezl do prvního bytu. V Trnovanech si vyhlédl přízemní balkon s otevřenými dveřmi do bytu, který procházel rekonstrukcí. Vlezl dovnitř a nepozorovaně z pokoje odnesl nachystané tašky s oblečením a botami.

Pod dojmem toho, že mu lup krásně vyšel, v krádežích nepřestal. Letos v lednu využil otevřených dveří u domu v Duchcově. V Duchcově pak kradl i v následujících dnech. Z chodby dalšího domu si postupně odnesl několik párů bot v celkové hodnotě 1500 korun. Ze sklepa přibral horské kolo za šest tisíc korun.

Kriminalisté nakonec dvacetiletého zlodějíčka dopadli. U výslechu se ke všemu přiznal. Jako důvod uvedl vidinu peněz. By obviněn z přečinů krádeže a porušování domovní svobody.

Kriminalisté vyšetřují dvojnásobné úmrtí v Teplicích. V rodinném domě v Nákladní ulici byla v neděli nalezena dvě mrtvá těla manželského páru.
Sousedé slyšeli v noci dva výstřely. Manželský pár rodinnou tragédii nepřežil