Teplická policie prověřuje oznámení možného pokusu "o únos dětí" v Košťanech. V úterý večer měl někdo zastavit černým golfem u chodníku v Košťanech, kde šly dvě desetileté děti. Měl jim nabídnout svezení. Děti se zalekly, a utekly.

Informace o události, jak ji popsaly dotyčné děti, se objevila na oficiálním webu města Košťany s dovětkem: „Věnujte prosím zvýšenou pozornost při dohledu nad vašimi dětmi, děkujeme. Tomáš Sváda, starosta."

Policie se případem zabývá, hledá údajného řidiče. 

"Chlapec s dívkou z místa utekli, mezi mužem a nezletilými nedošlo k žádnému fyzickému kontaktu ani pokusu o omezení jejich osobní svobody," konstatoval z dosavadního vyšetřování Daniel Vítek, mluvčí teplické policie.

"Přestože podle dosud zjištěných informací nic nenasvědčuje tomu, že došlo k jakémukoliv protiprávnímu jednání, oznámení rozhodně nepodceňujeme a celou věcí se i nadále budeme zabývat. V souvislosti s tímto případem žádáme spoluobčany, kteří se 27. září 2016 mezi devatenáctou a dvacátou hodinou pohybovali v Košťanech, ul. Sklářská a okolí a mohli by poskytnout svědectví k výskytu osobního vozidla pravděpodobně značky Volkswagen tmavé barvy s velkým nápisem VW na zadním skle, aby se obrátili na Obvodní oddělení Policie České republiky v Dubí, nebo informace sdělili na linku 158."