Karel Babka kurz na škole vede již dlouhá léta. Žáci si odnášejí základní informace z oblasti technologie vín, dozvědí se základní rozdělení, základní pojmy, základy současné legislativy, něco o významných vinařských oblastech jak u nás, tak ve světě.
„Ve dvou dnech pronikne 20 žáků školy do tajů vína a umění degustace. Na závěr kurzu již tradičně předvádí Ing. Babka účastníkům kurzu, jak se otevírá láhev sektu a to šavlí,“ říká k průběhu dvoudenního semináře ředitel teplické hotelové školy Jiří Nekuda.
Žáci se učí rozpoznávat základní vlastnosti vína jako je chuť, vůně, barva. Součástí je rovněž praktický nácvik degustace. „Pochopitelně v rozumné míře,“ podotýká školitel.
Na závěr probíhá slavnostní „pasování“ úspěšných účastníků kurzu za členy klubu mladých sommeliérů.
Karel Babka, který je spoluzakladatelem I. sommeliérského klubu ČR, patří k největším odborníkům přes víno v České republice.
„Úroveň studentů rok od roku stoupá. Je vidět, že o to mají velký zájem. Sami si dokonce vyhledávají dostupné informace na internetu,“ říká Karel Babka.
Jak podotkl, tak v současné době je velká poptávka po sommeliérech.
Předvádění useknutí hrdla lahve sektu šavlí je pro účastníky kurzu zpestřením. Z bezpečnostních důvodů proběhlo včera na dvoře hotelovky.
Nepřehlédněte:
Bytová družstva se ocitla v pasti. Neplatiče již nemohou vyhoditÚčastníkům kurzu ukázal, jak šavlí otevřít šampaňské
TEPLICE - Studenti teplické hotelové školy měli možnost dozvědět se něco více o vínech. Škola pro zájemce v těchto dnech připravila sommeliérský kurz. Specialista na vína Karel Babka zasvětil dvacítku studentů Hotelové školy Teplice do základů sommeliérství. Škola pořádá takovýto kurz minimálně jedenkrát ročně.
Kliknutím zvětšíte
Na "hotelovce" proběhl sommeliérský kurz.
|
Foto: DENÍK/Zdeněk Traxler