„Moc rádi bychom poděkovali všem divákům i účinkujícím, kteří se ve středu odpoledne zúčastnili Benefice pro Adámka, případně podpořili jeho rodiče v rámci této veřejné sbírky finančně. Společně se podařilo vybrat sumu 15.138,- Kč, která bude použita na nákup léčiv, zdravotních a hygienických pomůcek pro malého bojovníka," uvádí na svém facebookovém profilu teplická ženská skupina Bolly Ladies, která stojí společně s dalšími partnery za uspořádáním akce.

Kromě nich se divákům v nemocniční kapli předvedla seskupení VIVAjump, Duo Marlen, Marlenky, Saffton Tribe, Anita a Markéta, Jana Medová a Collegium Hortensis.

---------------

O případu malého Adámka jsme v Deníku už psali, přečtěte si…

TepliceTěžkým obdobím procházejí teplický hasič Robert Z., a jeho přítelkyně Petra J. z Teplic. Profesionální hasič v teplické směně C jako technik chemické služby zachraňuje majetek a životy ostatních. Ve skrytu duše teď ale musí bojovat i s další životní zatěžkávací zkouškou.

Lékaři jeho téměř dvouletému synovi Adámkovi totiž v dubnu diagnostikovali zhoubný tumor zadní jámy lební (meduloblastom). Adámek je už po sérii náročných operací, při kterých se lékařům podařilo nádor odstranit a dítě stabilizovat. Nadále však bude pokračovat v léčbě a čeká ho dlouhá série chemoterapií a pohybové rehabilitace.

V současné době podstupuje intenzivní léčbu. Rodinu v jejich těžké životní situaci kromě přátel a kolegů podporuje finančně nadace Dobrý Anděl. I s její pomocí Adámek svůj boj nad těžkou a zákeřnou nemocí vyhraje a bude se moci zase radovat ze života. Příběh teplické rodiny zveřejnil na svých stránkách také Odborový svaz hasičů. Hasiči se do sbírky zapojili.

V případě konkrétního zájmu je možné kontaktovat hasiče také přímo v teplické stanici, kde slouží. O případu tam jsou informováni.